Akran Rehberliği Koçluk Eğitimine Başvurabilirsiniz

11/11/2016 13:56:12 - 11/11/2016 13:56:12 - 1157 Okunma

Üniversitemiz ile Trakya Kalkınma Ajansı’nın İşbirliği ile “Akran Rehberliği Koçluk Eğitimi” düzenlenecektir. Üniversitemizin 2. ve 3.  Sınıf öğrencilerinin başvurabileceği eğitim için için 15 kişi seçilecektir. Eğitim 5-6 Aralık 2016 tarihleri arasında 2 tam gün boyunca sürecektir. Akran rehberliği ile ilgili detaylı bilgi ve eğitime başvuru linki aşağıda belirtilmiştir.

Eğitime Başvuru Linki:

Akran Rehberliği Koçluk Eğitimi

Akran Rehberliği Koçluk Eğitimi TR21 (Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ) bölgesindeki Üniversite Kariyer Merkezlerinde öğrenciler ile üniversite arasındaki ilişkiyi ve işbirliğini desteklemek amacıyla; üniversitelerin Öğrenci Kulüpleri temsilcileri veya üyeleri ile ilgili öğrenciler arasından seçilecek Akran Danışmanlarına yönelik hazırlanmıştır.

Proje kapsamında başvurular arasında yapılacak değerlendirme sonucunda 15 kişi akran rehber koçu olarak eğitilecektir. Eğitim 5 – 6 Aralık 2016 tarihlerinde (2 tam gün) Yeni rektörlük binasının giriş katında bulunan Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde yapılacaktır.  Eğitimin programı, konu başlıkları mailin ekinde yer almaktadır. Eğitim ücretsiz olup Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir.

TrakyaKAriyer Projesi kapsamında seçilen ve eğitilen Akran Danışmanlarının başlıca aşağıdaki rolleri üstlenmeleri beklenmektedir:

• Mentör (rehber) rolü üstlenerek; KLÜ’deki ilk dönemlerinde yeni gelen öğrencilerin başarılı olmalarına yardımcı olacak kaynaklara ulaşmalarına destek olmak
  • Kişisel, akademik ve müfredata ait soru ve sorunlarda başvurulacak ilk iletişim noktası olmak
  • Kayıt döneminde 10-20 kişilik gruplarla toplantılar düzenleyerek yeni başlayan öğrencilerin alışma dönemi ile ilgili daha fazla bilgi edinmesini sağlamak ve sosyal bağlantılar kurmak
  • Üniversitenin kaynak ve tesisleri kullanma konusunda öğrencilere destek olmak ve dönem boyunca kariyer merkezleri ile koordineli bir şekilde sosyal etkinlikler düzenlemek
  • Tanıtım, işletme ziyaretleri, günlük ziyaretler, istihdam fuarları vb. kariyer hizmetlerinin verilmesine destek olmak
  • Genel olarak kariyer merkezine; üniversite öğrencileri ve yeni mezunlara rehberlik hizmetleri verirken başarılı olmaları için gereken araçları ve yolları  bulmaları ve bu yolla kişilere etkin olarak erişmeleri konusunda destek olmak

Bu program ile Akran Danışmanları olarak görev alacak kişilerin;  temel koçluk amaç, yöntem ve teknikleri ile mentörlük konularında bilgi ve becerilerini geliştirmeleri hedeflenmektedir. Programı başarıyla bitiren katılımcılara Eğitim Katılım Belgesi verilecektir.Programa katılan öğrencilerin kariyer merkeziyle temas halinde olmalarından doğacak avantajla kendi kariyerlerini planlamada da bir adım önde olacakları öngörülmektedir.

Herhangi bir sorunuz olursa 444 40 39 dahili 1032 ve 1033 numaralı telefonlardan, kariyer@klu.edu.tr mail adresinden kariyer uygulama araştırma merkezine ulaşabilirsiniz.

Akran Rehberliği Koçluk Eğitimi Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi