Dijital Tercüme Şirketine Teknik Gezi Düzenlendi

11/12/2019 15:35:57 - 11/12/2019 15:35:57 - 1639 Okunma

Dijital Tercüme Şirketine Teknik Gezi Düzenlendi

Üniversitemizin Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından organize edilen teknik gezi ile tercüme sektöründe önemli bir yere sahip olan Dijital Tercüme Şirketinin İstanbul Beylikdüzü’ndeki Ofisine 10 Aralık 2019 tarihinde günlük çalışma ziyareti gerçekleştirildi.

Üniversitemizin Fen Edebiyat Fakültesi Mütercim Tercümanlık Anabilim Dalında öğrenim gören öğrencilerin katıldığı gezide,  öğrencilere Dr. Öğr. Üyesi Sevcan PEŞÇOŞKUN GÜNER ve Öğr. Gör. Sibel EVREN eşlik etti.

Gezide Dijital Tercüme Şirketinin kurucusu ve CEO’su Senem KOBYA; “Çeviri nedir? Çevirmenler ne iş yapabilirler? Çeviri işletmesi nasıl işler? Çeviri bürosundaki işleyiş ve prosedürler nasıl yapılır? Çevirilerde fiyatlandırma politikası nasıl olmalıdır? Proje yönetiminde izlenecek yollar nelerdir? Sözleşmeler nasıl yapılmalıdır?” gibi konular hakkında tecrübelerini öğrencilerimizle paylaştı. Gezide, İlayda CAMDAN ise şirketin insan kaynakları süreci hakkında bilgilendirme yaptı. “Bir çeviri işletmesi özgeçmişte ne arar? CV yazarken nelere dikkat edilmeli?” konularının yanı sıra deneme sürecindeki deadlineların ve deneme metinlerinin işe yeni başlayacak çevirmen adayları için öneminden bahsetti.

Gezi, Sayın Senem KOBYA’nın öğrencilerimizin sorularını cevaplandırmasıyla sona erdi.

teknik gezi klü kariyer merkezi dijital tercüme

dijital tercüme teknik gezi
dt2