Üniversitemizde Idea To Product Yenilikçi İş Fikri Bulma Eğitimi Düzenlendi

13/02/2020 15:24:36 - 13/02/2020 15:24:36 - 464 Okunma

Üniversitemizde Idea to Product Yenilikçi İş Fikri Bulma Eğitimi Düzenlendi

Trakya Bölgesi girişimcilik ekosistemini geliştirmek ve gençlerin teknoloji odaklı girişimciliğe teşvik edilmesini sağlamak amacıyla Üniversitemizin Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi, TİM-TEB Girişimevi ve Trakya Kalkınma Ajansı’nın işbirliği ile 2019-2020 eğitim öğretim dönemi Yeni İşim Girişim Programı İdea to Product Yenilikçi İş Fikri Bulma Eğitimi” düzenlenmiştir. Eğitim, Girişim Merkezi İstanbul Koordinatörü Hazal IŞITMAN tarafından verilmiştir.

Öğrencilerimizin yenilikçi iş fikirleri geliştirmesini teşvik etmek ve girişimcilik alanında motivasyonlarını arttırmak amaçlı yapılan eğitim 12-13 Şubat 2020 tarihleri arasında Üniversitemizin Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi Çok Amaçlı Salonu’nda düzenlendi. Gerçekleştirilen eğitimde öğrencilerimize girişimcilik ekosistemi hakkında bilgi verilerek; öğrencilerimizin prototipleme becerisi kazanmaları, pazarı anlamaları ve araştırma yapma yöntemlerini öğrenmeleri amaçlandı.  Sektörlerinde öncü firmaların da kullandığı ‘desing thinking’ yöntemi ile öğrenciler yenilikçi iş fikirleri bulmaya teşvik edildi.

İki gün süren eğitimin birinci gününde öğrencilerden tasarım odaklı düşünce ekseninde ekip oluşturmaları istendi. Oluşturulan ekiplerden beyin fırtınası yaparak deneyim, yetenek, kaynaklar, hobiler, ilgi alanları ve teknoloji fikirleri ile iş zarı oluşturmaları istendi. Eğitimin ikinci gününde ise oluşturulan prototipin pazar araştırması yapıldı. Eğitime katılan öğrencilerin Yeni İşim Girişim Programına geliştirdikleri iş fikirleri ile başvurmaları beklenmektedir. Eğitime katılan öğrencilerimiz için katılım belgesi düzenlenecektir.

Eğitim üniversitemizde 19-20 Şubat 2020 ve 21-22 Şubat 2020 tarihlerinde tekrarlanacaktır. Katılım göstermek isteyen öğrencilerimizin kendilerine uygun olan tarihlerdeki eğitime www.trakyakariyer.org web adresine üye olarak kayıt yaptırmaları gerekmektedir.

kariyer merkezi design thinking

i2p2