Trakya Kariyer: 3. Çalıştay Gerçekleştirildi.

05/09/2016 13:09:43 - 11/11/2016 13:09:43 - 954 Okunma

III. Model Kariyer Merkezi Çalıştayı (1-2 Eylül 2016)

Üniversitemizin paydaşı olduğu, Trakya Kalkınma Ajansı tarafından yürütülmekte olan “Çok Paydaşlı Ortaklık Modeli İle Kariyer Hizmetlerinin Verilmesi” projesi kapsamında Edirne’de Margi Hotelde 1-2 Eylül 2016 tarihlerinde iki gün süren bir çalıştay gerçekleştirildi. Çalıştaya üniversitemizi temsilen Uzman İskender ÖZATLI ve Uzman Selin Özden katılmışlardır.

Paydaş çalıştayının ilk gününde gerçekleştirilen açılış konuşmasında program ve katılımcıların takdimi yapıldı. Daha sonra proje kıdemli uzmanları tarafından Kariyer Merkezi modelinin dâhili ve harici paydaşları ile işbirliği, iş akışı, paydaşlara ait rol ve sorumluluklar tanıtıldı. Üniversitemiz, Trakya Üniversitesi ve Namık Kemal Üniversitesi Kariyer Merkezi uzmanları tarafından öğrenciler-kariyer merkezi etkileşimi, işletme ve kariyer fuarı gibi konularda vaka sunumları gerçekleştirildi. Her bir üniversite Kariyer Merkezi, İŞKUR, Belediye, Rehberlik ve Araştırma Merkezi, Ticaret Odası katılımcıları ile işbirliğinde Kariyer Merkezi iç ve dış paydaşlarının belirlenmesi, Kariyer Merkezi ile gerçekleştirilebilecek etkinlikler, bu paydaşlarla iletişim kanallarını konu alan egzersiz ve sunumlar yaptı. Son olarak her üniversitenin paydaş ekosistemine ait çıktılar sunularak tartışıldı. “TrakyaKariyer” isimli web sitesinin tasarımı, mevcut durumu tanıtılaarak katılımcılara kısa bir sunum da gerçekleştirildi. Tekirdağ’da düzenlenen II. paydaş çalıştayının SWOT analizinden elde edilen çıktılar konusunda bilgilendirme yapıldı. Paydaşlar ile Kariyer Merkezleri işbirliğinde Kariyer Merkezinin vizyon, misyon ve stratejileri tartışılarak formülasyon geliştirildi.

trakya kariyer Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi