Üniversitemiz Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Gıda Teknolojisi 2. sınıf öğrencilerinin katılımıyla Sanset Gıda ve Dessera Bağ evine teknik gezi düzenlenmiştir. Öğrencilerimize Öğr. Gör. Gizem PAKSOY ve Öğr. Gör. Necdet BİKBAY eşlik etmiştir.
Sanset Gıda İSG Uzmanı İrem ÇELİK KAYA toplantı salonlarında öncelikle Pasentis iştirakli Sanset Gıda firmasını tanıtarak 2017 yılında kurulan dondurma üretim tesisi hakkında bilgi vermiştir. Kalite, Gıda Güvenliği, Çevre ve Enerji Politikalarını anlatarak, yüksek sağlık ve güvenlik standartlarına sahip şekilde ürettikleri ürünleri öğrencilerimize tanıtmışlardır. Fabrika üretim sahasına girmeden önce öğrencilerimize İSG eğitimi de verilmiş ve gerekli hijyen donanımları uygulanarak üretim sahası gezilmiştir. Üretim alanında; Üretim Eğitim Koordinatörü Erdinç ABRAS, Yarı Mamül Ekip Lideri İlhan YAMA; öğrencilerimize hammadde kabul, yarı mamul hazırlık aşamaları, otomasyon sistemleri, üretim aşamaları ve paketleme hatlarını gezdirerek tanıtmışlardır. Öğrencilerimiz bar, stick, kornet,kap ve sandviç dondurma çeşitlerinin üretim süreçlerini yerinde görerek öğrenmişlerdir.
Teknik gezimizin ikinci ayağı olan Dessera Bağ evinde öğrencilerimize Gıda Mühendisi Nur ORAKÇIOĞLU eşlik etmiştir. Firma tanıtımının ardından öğrencilerimize bağlar tanıtılmış, bağ bozumuna dek yapılan işlemler anlatılmıştır. Üzüm çeşitleri tanıtılmış ve ardından hem kırmızı hem beyaz şarap üretim aşamaları yerinde gösterilmiş; proses sürecinde yapılan analizler laboratuvarda anlatışmıştır.
Öğrencilerimizi kabul ederek, üretim alanlarına yönelik değerli bilgiler veren Sanset Gıda ve Dessara Bağ Evi yetkililerine teşekkürlerimizi sunarız. Ayrıca Teknik Geziyi düzenleyen sorumlu hocalarımız Öğr. Gör. Gizem PAKSOY ve Öğr. Gör. Necdet BİKBAY’a teşekkürlerimizi sunarız.