24/10/2025 16:10:40 - 24/10/2025 16:10:40 - 142 Okunma

Kırklareli Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi Programı 2. sınıf öğrencileri, 20 Ekim 2025 tarihinde Kırklareli Üniversitesi Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi Koordinatörlüğünde düzenlenen teknik gezi kapsamında Turun Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile Kırklareli Turizm Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Entegre Fırın Atölyesini ziyaret etti.

Teknik gezide öğrencilerimize Öğr. Gör. Gizem PAKSOY ve Öğr. Gör. Necdet BİKBAY eşlik etti. Gezinin ilk bölümünde Turun Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. Operasyon Direktörü Utku YILDIZ, firmanın üretim yapısı, faaliyet alanları ve sektördeki konumu hakkında öğrencilere bilgilendirme sunumu gerçekleştirdi. Ardından Üretim Müdürü Tunay KOÇ eşliğinde üretim tesisi gezilerek, buğdayın fabrikadaki tüm işleme aşamaları yerinde incelendi.

Ziyaret kapsamında tesis laboratuvarı da gezilerek, reolojik ve fizikokimyasal testler, analiz prensipleri ve sonuç değerlendirmeleri hakkında uygulamalı bilgiler verildi. Öğrenciler ayrıca, üretilen unlarla yürütülen Ar-Ge çalışmalarını da yerinde gözlemleme fırsatı buldu.

Teknik gezinin ikinci bölümünde öğrenciler, Kırklareli Turizm Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Entegre Fırın Atölyesini ziyaret etti. Okul Müdürü Ünal GÜRSEL tarafından karşılanan öğrenciler, unun ekmeğe dönüşme sürecini tüm aşamalarıyla gözlemleyerek, kullanılan ekipmanlar, üretim hatları ve paketleme süreçleri hakkında detaylı bilgiler edindi.

Bu teknik gezi ile öğrenciler, gıda üretimi ve kalite kontrol süreçlerini yerinde inceleme olanağı bularak teorik bilgilerini uygulama ile pekiştirme fırsatı elde etti.

Teknik Gezi Gıda Teknolojisi Programı Kariyer Merkezi Kırklareli Üniversitesi

Facebook Twitter Google Plus
Gıda Teknolojisi Programı Turun Gıda Gezisi
Gıda Teknolojisi Programı Turun Gıda Gezisi
Gıda Teknolojisi Programı Turun Gıda Gezisi
Gıda Teknolojisi Programı Turun Gıda Gezisi
Gıda Teknolojisi Programı Entegre Fırın Atölyesi Gezisi
Gıda Teknolojisi Programı Entegre Fırın Atölyesi Gezisi
Gıda Teknolojisi Programı Entegre Fırın Atölyesi Gezisi
Bilgi Yönetim Sistemi
Erasmus Koordinatörlüğü
Bologna Eşgüdüm Koordinatörlüğü
Elektronik Belge Yönetim Sistemi
Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı
Performans Analiz Sistemi
Öğrenci E-posta Girişi
Personel E-posta Girişi
Trakya Üniversiteiler Birliği
Kalite Geliştirme Koordinatörlüğü
KLU Mezunlar Portalı
Öğrenci Bilgi Sistemi