Üniversitemiz Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Gıda Teknolojisi 1. Sınıf öğrencileri tarafından Üniversite-Sanayi İşbirliği kapsamında Belu Gıda’ya teknik gezi düzenlemiştir. Öğrencilerimize Öğr. Gör. Gizem Paksoy eşlik etmiştir.
Belu Gıda kurucu müdürleri Nermin Ege ve Güven Ege tarımsal üretimlerini de gerçekleştirdikleri sebze meyveler ile tarladan çatala üretim süreçlerini anlatmış , kurutma, öğütme, reçete hazırlama ve ambalajlama proseslerini tanıtarak, üretilen ürünler hakkında bilgi vermiştir. Öğrencilerimiz toz çorba karışımlarını, makarna üretim süreçlerini ve bebek ek gıda ürünlerinin üretimlerini yerinde görme fırsatı bulmuşlardır. İşletmede çalışan gıda teknikerleri de sektör hakkındaki deneyimlerini öğrencilerimizle paylaşmıştır.
Belu Gıda İşletme müdürü Sn. Nermin Ege ve Güven Ege’ye teşekkürlerimizi sunarız.
