Türkiye'nin her yerinden 444 40 39 Dahili: 1032 ya da 1033
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi

Bölgesel Topluluk Merkezi İstasyon Kirklareli Tanişma Toplantisi Gerçekleştirildi

16/03/2022 09:00:42 - 17/03/2022 09:00:42 - 753 Okunma

Üniversitemiz Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde hizmet veren Girişimcilik ve Yenilikçilik Ofisi, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası, Trakya Kalkınma Ajansı ve Habitat Derneği’nin ortaklığı ile Bölgesel Topluluk Merkezi İstasyon Kırklareli Tanışma Toplantısı gerçekleştirildi.  

Düzenlenen programa; Üniversitemiz Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Esra Bozkanat CERGİBOZAN, Girişimcilik ve Yenilikçilik Ofisi Öğr. Gör. Dr. Begüm Öğüttüren GÜVENÇ, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Soner ILIK, KTSO Meclis Başkanı İsmail Hakkı ÖZSAN, KTSO Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet EROĞLU, Trakya Kalkınma Ajansı Kırklareli Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Emre BEJİ, Habitat Derneği Genel Sekreteri İsmail METİN, “Yeni İşim Girişim Yarışması” birincisi Servissoft girişiminden Anıl BAŞARAN, Girişimci Mentörü Uraz YEKELER ile dijitale ve teknolojiye ilgi duyan Kırklareli Üniversitesi öğrencileri katılım gösterdi.

Toplantıda Üniversitemiz Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Esra Bozkanat CERGİBOZAN, Kariyer Merkezi olarak öğrencilere sunulan danışmanlıklar, verilen eğitimler, kariyer fuarları, kariyer günleri, iş ve staj olanaklarından bahsederek Merkez bünyesinde yeni kurulan Girişimcilik ve Yenilikçilik Ofisinin faaliyetleri ile planlanan aktiviteler hakkında bilgiler verdi. Kırklareli Üniversitesi’nin öğrenci ve mezunlarına kariyer olanakları sunabilmek amacıyla kurum ve kuruluşlarla geniş bir yelpazede işbirliği yaptıklarını ifade eden CERGİBOZAN, düzenlenen etkinliğin yapılan işbirliğinin bir sonucu olduğunu kaydetti. CERGİBOZAN konuşmasının sonunda öğrencileri Kariyer Merkezinin sunduğu hizmetlerden faydalanmaya davet etti.

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Soner ILIK, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası, Facebook ve Habitat iş birliği ile hayata geçen, Bölgesel Topluluk Merkezleri’nden bir tanesinin ciddi bir çalışma dönemi ve lobi çalışmasının ardından ilimize kazandırıldığını ifade etti. Topluluk Merkezi’nde “Finansal ve Teknolojik Okuryazarlığın” yanı sıra pek çok alanda ücretsiz eğitimler sunulduğunun altını çizen ILIK, “Hackhatonlar”, “Girişimcilik Sohbetleri” ve daha bir çok etkinliğin faaliyete geçirilmesi için çalışmalar yapılacağını söyledi. ILIK, Topluluk Merkezi’nin serbest fikir ortamının sağlanması için çok amaçlı tasarlandığına dikkat çekerek “Girişimcilik ruhunu yansıtmak ve yaşatmak için, sizlerden gelecek yeni fikirlere açığız ve heyecanla bekliyoruz’’ dedi.

Trakya Kalkınma Ajansı Kırklareli Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Emre BEJİ, konuşmasında ajansın sağladığı destekler ve imkânlardan bahsetti. Bölgesel Topluluk Merkezi İstasyon Kırklareli Direktörü Erman TOPAY ise, merkezin kuruluş amacı ve yapacağı etkinlikler konusunda bilgilendirmelerde bulundu.

Toplantıda ayrıca “Yeni İşim Girişim Yarışması” birincisi Servissoft girişiminden Anıl BAŞARAN ile Girişimci Mentörü Uraz YEKELER, girişimcilik serüvenleri boyunca yaşadıkları sorunlar ile yaptıkları çalışmalarla ilgili deneyimlerini girişimci öğrenciler ile paylaştı. Öğrenciler de yapmak istedikleri girişimcilik ile ilgili fikirlerini anlattı.

Toplantı, Servissof girişiminden Anıl BAŞARAN ve Girişimci Mentörü Uraz YEKELER’in, öğrencilerin sorularını cevaplandırmalarının akabinde sona erdi.

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ KIRKLARELİ TİCARET VE SANAYİ ODASI

Facebook Twitter Google Plus
BÖLGESEL TOPLULUK MERKEZİ İSTASYON KIRKLARELİ TANIŞMA TOPLANTISI
BÖLGESEL TOPLULUK MERKEZİ İSTASYON KIRKLARELİ TANIŞMA TOPLANTISI
BÖLGESEL TOPLULUK MERKEZİ İSTASYON KIRKLARELİ TANIŞMA TOPLANTISI
BÖLGESEL TOPLULUK MERKEZİ İSTASYON KIRKLARELİ TANIŞMA TOPLANTISI
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.