Türkiye'nin her yerinden 444 40 39 Dahili: 1032 ya da 1033
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi

Yeni İşim Girişim Programinin Tanitim Etkinliği Düzenlendi

17/05/2022 16:12:11 - 17/05/2022 16:12:11 - 562 Okunma

Trakya Bölgesi girişimcilik ekosistemini geliştirmek ve gençlerin teknoloji odaklı girişimciliğe teşvik edilmesini sağlamak amacıyla “Yeni İşim Girişim Programı Tanıtım Etkinliği”; Üniversitemizin Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi,  Üretken Akademi ve Trakya Kalkınma Ajansı’nın işbirliğiyle 17 Mayıs saat 10.30’da 2. Merkezi Derslikler Binası Mühendislik Konferans Salonu’nda düzenlendi.

Programa Kariyer Merkezi öğretim görevlilerinden Öğr. Gör. Dr. Begüm ÜĞÜTTÜREN GÜVENÇ, Trakya Kalkınma Ajansı Kırklareli Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Emre BEJİ, Üretken Akademi Kurucusu Kadir Can KIRKOYUN ve üniversitemiz öğrencileri katılım gösterdi. Etkinlikte  Trakya Bölgesine özgü ödüllü bir girişimcilik programı olan "Yeni İşim Girişim" programı hakkında bilgi verildi.


Etkinlik kapsamında sunum yapan Kadir Can KIRKOYUN, kendisinin henüz bir lise öğrencisi iken 2016 yılında Yeni İşim Girişim Programı'nda birinci olduğunu, bilişim alanında en iyi şirketlerin yer aldığı silikon vadisine bu vesileyle gittiğini, şimdi ise Üretken Akademi'nin kurucusu olarak bu programın hizmet sağlayayıcıları arasında olduğunu ifade etti. Bireysel girişimcilik serüveninden bahseden KIRKOYUN, Yeni işim Girişim Programı için oluşturdukları eğitim paketinin geleneksel eğitim modellerinden ayrı olarak günlük hayatın hikayeleştirilmesine dayanan yenilikçi bir anlayışa sahip olduğunu belirtti. 

Trakya Kalkınma Ajansı Kırklareli Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Emre BEJİ, programa nasıl başvuru yapılabileceği, programın etkinlik takvimi, başvurusu onaylanan öğrencilerin katılabilecekleri ücretsiz eğitimler ve faydalanabilecekleri profesyonel ağlar hakkında öğrencilerimizi bilgilendirdi. 

Üniversitemizin Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi Yenilikçilik ve Girişimcilik Ofisi Sorumlusu Öğr. Gör. Dr. Begüm ÜĞÜTTÜREN GÜVENÇ ise teknoloji odaklı iş fikirlerinin desteklendiği Yeni İşim Girişim Programı'nı Kırklareli Üniversitesi olarak desteklediklerini, Kırklareli Üniversitesi öğrencilerini geleneksel istihdam modellerinden ziyade katma değer yaratma potansiyeli yüksek, maliyeti düşük, teknoloji odaklı iş modellerine yönlendirmeye çalıştıklarını, buna dair bir ekosistemin oluşması için çalışmalar yürüttüklerini ifade etti. 

Etkinlik öğrencilerimizin katılımcı uzmanlara danıştığı soru-cevap bölümünün ardından sona erdi. 

Okudukları bölüm farketmeksizin teknoloji odaklı iş fikirlerini geliştirmek isteyen öğrencilerimiz aşağıdaki başvuru formundan "Yeni İşim Girişim Programına" başvurularını yapabilirler. 

Yeni İşim Girişim Programına İş Fikrinizle Başvurmak için Tıklayınız.... 

Yeni İşim Girişim 2022 Kırklareli Üniversitesi Kariyer Merkezi Üretken Akademi Trakya Kalkınma Ajansı

Facebook Twitter Google Plus
KLU

İçerik bulunamadı.

Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.