Türkiye'nin her yerinden 444 40 39 Dahili: 1032 ya da 1033
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi

Erdoğanlar Alüminyum Mühendislik Fakültesi'nde Genç Yeteneklerle Buluştu

20/05/2022 15:34:25 - 20/05/2022 15:34:25 - 805 Okunma

Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Mühendislik Fakültesi ortaklığında 18 Mayıs 2022 tarihinde saat 14.30'da Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinlikte; Üniversitemizdeki genç mühendis adayları, 1987 yılından beri metal sanayisinde üretim yapan ve Kırklareli Organize Sanayi Bölgesi'nde 700 kişiyi istihdam edecek kapasitede bir yatırım hedefleyen Erdoğanlar Alüminyum şirketiyle buluştu. 

Etkinliğe Mühendislik Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Erol TÜRKEŞ, Kariyer Merkezi'ni temsilen Öğr. Gör. Sibel EVREN, Erdoğanlar Alüminyum İnsan Kaynakları Müdürü Işıl OKTAY, Erdoğanlar Alüminyum Operasyonel Mükemmelik Müdürü Veysel İNCE, akademisyenlerimiz ile makine mühendisliği ve elektrik - elektronik mühendisliği öğrencilerimiz katılım gösterdi.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Mühendislik Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Erol TÜRKEŞ, Kırklareli Üniversitesi'nde nitelikli bir mühendislik eğitimi verdiklerini, teorik eğitimi donanımlı laboratuvarlar ve işyeri uygulamalarıyla desteklediklerini, nihai amaçlarının ise çalıştıkları alanlarda ve firmalarda fark yaratan mühendisler yetiştirmek olduğunu ifade etti. Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi ile ortak düzenledikleri etkinlikle Erdoğanlar Alüminyum yetkililerinin Üniversitemizdeki genç yetenekleri keşfedeceğini belirten TÜRKEŞ, genç mühendislerimizi istihdam etmek için bölgesel ve ulusal düzeyde işverenlerle işbirliği yaptıklarını dile getirdi. 

Etkinlikte söz alan Erdoğanlar Alüminyum İnsan Kaynakları Müdürü Işıl OKTAY Kırklareli Organize Sanayi Bölgesi'ndeki yeni yatırımları ile üretim kapasitelerini genişleteceklerini, 200.000 metrekare üzerine kuracakları fabrika ile zamanla bütün üretimlerini Kırklareli'ndeki fabrikaya yönlendireceklerini, mevcut personeliyle birlikte Kırklareli fabrikasında toplamda 700 kişiyi istihdam etmeyi planladıklarını ifade edip firmanın insan kaynakları uygulamaları, çalışan istatistikleri ve ücret politikaları hakkında bilgi verdi. 

Erdoğanlar Alüminyumun Operasyonel Mükemmellik Müdürü Veysel İNCE ise firmanın mühendislik ve üretim süreçleri ile  ilgili elektrik-elektronik ve makine mühendisliği öğrencilerine bir sunum yaptıktan sonra ana amaçlarının Kırklareli Organize Sanayi Bölgesi'nde akıllı bir fabrika kurmak olduğunu belirtti. İstanbul Esenyurt'ta faaliyet gösteren fabrikalarında emek yoğun bir üretimin olduğunu, Kırklareli OSB'de kuracakları fabrikanın ise otomatize bir üretim anlayışına sahip olacağını, fabrikalarının enerjilerini kendi kuracakları güneş ve rüzgar enerji santralleriyle sağlayacaklarını dile getiren İNCE, otomatize edilen üretim için elektrik-elektronik ve makine mühendisliği başta olmak üzere istihdamlarının yaklaşık %40'ını mühendislerden oluşturmayı planladıklarını ifade etti. 

Etkinlik, firma yetkililerinin öğrencilerimizin sorularını cevaplandırmaları ve  iş başvurusunda bulunmak isteyen öğrencilerimizin başvurularını almalarıyla sona erdi. 

Kariyer Merkezi Kırklareli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Erdoğanlar Alüminyum

Facebook Twitter Google Plus
KLU

İçerik bulunamadı.

Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.