Türkiye'nin her yerinden 444 40 39 Dahili: 1032 ya da 1033
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi

Kariyer Merkezi Koordinatörlüğünde Nisan-Mayis Aylarinda Teknik Geziler Düzenlenmiştir

25/05/2022 16:31:45 - 27/05/2022 16:31:45 - 646 Okunma

 

Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi'mizin koordinatörlüğünde akademik birimlerimizin katkılarıyla Nisan ve Mayıs aylarında teknik geziler düzenlemiştir. Öğrencilerimizin sahadaki teknik bilgilerini arttırma amacı taşıyan geziler tekstil, inşaat, amabalaj, çağrı hizmetleri, kağıt gibi sektörlerde faaliyet gösteren firma ve kuruluşlara yapılmıştır. 

14 Nisan 2022 Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Zorlu Tekstil Teknik Gezisi

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Tasarım Bölümü Moda Tasarımı Programı öğrencileri ile 14 Nisan 2022 tarihinde Lüleburgaz'da faaliyet gösteren Zorlu Tekstil'e teknik gezi düzenlenmiştir. Fabrikanın dokuma bölümü, boya baskı bölümü ve kodiksiyon bölümleri detaylı olarak ziyaret edilmiş ve öğrencilerimize prosedürler hakkında ayrıntılı bilgi verilmiştir. Öğrencilerimize Zorlu Tekstil yetkilileri Burçe TÜRKMEN FIRTINA ve Nurhan AKIN eşlik etmiştir.

15 Nisan 2022 İnşaat Mühendisliği TRAÇİM  Teknik Gezisi 

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği öğrencileri ile Vize’de faaliyet gösteren TRAÇİM Çimento’ya teknik gezi düzenlemiştir. Öğrencilerimize Dr. Öğr. Üyesi Kadir Kılınç eşlik etmiştir. Traçim Çimento Kalite ve İş Geliştirme Mühendisi Serkan ÇALIŞKAN tarafından harç beton, fizik, kimya ve arge beton laboratuvarları tanıtılarak, bu laboratuvarlarda gerçekleştirilen deneyler hakkında bilgi verilmiştir. Ayrıca İş Güvenliği Şefi Buket CANLAR, Klinker Üretim Mühendisi Egemen GÜLER ve Çevre Şefi Türkan ÖZTÜRK öğrencilerimize sorumluluk alanarı ile sunum yapmışlardır. 

21 Nisan 2022 Babaeski Meslek Yüksekokulu Kırklareli 112 Acil Çağrı Merkezi Teknik Gezisi

Babaeski Meslek Yüksekokulu Büro Hizmetleri ve Sekreterlik Bölümü öğrencilerimiz ile Kırklareli 112 Acil Çağrı Merkezi'ne teknik gezi gerçekleştirilmiştir. Çağrı merkezi bölümlerini gezen öğrencilerimiz çağrı merkezinde verilen hizmetleri yerinde gözlemleme fırsatı bulmuşlardır. 112 hizmetlerinin kapsamı ve içerikleri, ulaşma yolları, dikkat edilmesi gerekenler ve gereksiz aramaların yarattığı sakıncalar hakkında öğrencilerimize eğitim verilmiştir. 

26 Nisan 2022 Pınarhisa Meslek Yüksekokulu TRT İstanbul Ayazağa Stüdyoları Teknik Gezisi

Merkezimiz koordinasyonuyla TRT İstanbul Ayazağa Stüdyolarına teknik gezi düzenlenmiştir. Geziye Medya İletişim Kulübü danışmanı Öğr. Gör. Onur Günaydın eşliğinde kulüp öğrencileri katılım göstermiştir. TRT Haber reji odasında canlı yayınların nasıl gerçekleştiği, bant yayınların hazırlanışı, kullanılan cihazlar ve programlar uygulamalı olarak tanıtılmış; öğrencilerimizle TRT İç Yapımlar, TRT Spor, TRT EBA ve TRT 2 reji odaları ziyaret edilerek işleyiş hakkında bilgi verilmiştir. TRT' nin kurumsal yapısı, habercilik, muhabirlik, haber kaynaklarıyla ilişkiler, haberin oluşum süreçleri ile ilgili bilgilendirmenin ardından TRT İstanbul Radyosu kayıt odaları ve stüdyolar gezilmiştir.TRT Haber Teknik Yönetmeni Çağatay KÜPÇÜ,  TRT Haber İstanbul İstihbarat Şefi Ömer TEKEREK, TRT Haber Muhabiri Ahmet AKGÜL ve TRT FM radyo sunucusu Kerem DEMİRCİOĞLU gezi boyunca öğrencilerimize rehberlik etmişlerdir. 

11 Mayıs 2022 Peyzaj Mimarlığı Atatürk Arboretumu Teknik Gezisi

Mimarlık Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğrencilerimizin katılımı ile Atatürk Arboretumu’na teknik gezi gerçekleştirmiştir. Canlı bitki müzesi özelliği taşıyan Arboretum’da öğrenciler bitki türlerini tanıma, gözlemle ve fotoğraflarını çekme imkânı bulmuştur. Arboretumda gerçekleştirilen gezi tamamlandıktan sonra İstanbul Üniversitesi- Cerrahpaşa Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü’ne de ziyarette bulunulmuştur. Öğrenciler İstanbul Üniversitesinde yer alan tohum müzesini de ziyaret etmiş ve bilgilendirilmiştir.

11 Mayıs 2022 Vize Meslek Yüksekokulu Toontoys Kids Teknik Gezisi

Vize Meslek Yüksekokulu İş Sağlığı ve Güvenliği Programı öğrencileri 11.05.2022 Çarşamba günü Öğr. Gör. Fatih GÜL, Öğr Gör. Kıvanç UZAN ve Öğr. Gör Ali Güray AÇIKEL'in eşliğinde Toontoy Kids Fabrikası'na teknik gezi düzenledi. Şirket yetkilisi Necatı KABAK ve firma yetkilileri iş sağlığı ve güvenliği alanında öğrencilerimize bilgilendirmede bulundu. 

12 Mayıs 2022 İnşaat Mühendisliği İSTON Teknik Gezisi

İstanbul Beton Elemanları ve Hazır Beton Fabrikalarına (İSTON) teknik gezi düzenlenmiştir. Geziye Dr. Öğr. Üyesi Kadir Kılınç eşliğinde İnşaat Mühendisliği öğrencilerimiz katılım göstermiştir.


12 Mayıs 2022 Babaeski Meslek Yüksekokulu Turkcell Global Bilgi Çağrı Merkezi Teknik Gezisi

Merkezimiz Koordinatörlüğünde Babaeski Meslek Yüksek Okulu Çağrı Merkezi Hizmetleri Programı öğrencilerimizin katılımı ile Edirne'de bulunan Turkcell Global Bilgi Çağrı Merkezi'ne teknik gezi gerçekleştirilmiştir.Turkcell Global Bilgi Edirne Merkezi Müdürü Harun Eren, Çağrı Merkezi Hizmetleri Programı öğrencilerimizi ağırlamış, Dünya'da ve Türkiye’deki çağrı merkezi sektöründe yaşanan gelişmeler ile çağrı merkezinde çalışmayı düşünen adayların sahip olması gereken yetkinlikler hakkında bilgi vermiştir. 

13 Mayıs 2022 Vize Meslek Yüksekokulu Vize Livadi Tekstil Teknik Gezisi

Vize Meslek Yüksekokulu İş Sağlığı ve Güvenliği programı 1. ve 2. sınıf öğrencilerinin katılımıyla İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası kapsamında Vize Livadi Tekstil'e teknik gezi düzenlenmiştir. Gezide Vize MYO Müdür Yardımcıları Dr. Öğr.Üyesi Emel BURAK ve Öğr. Gör. Fatma BUTUŞ ile İş Sağlığı ve Güvenliği Programı 1. sınıf koordinatörü Öğr. Gör. Çağlasın YALDIZ öğrencilerimize eşlik etmişlerdir. Vize Livadi Tekstil'in sahibi Recai Bey, İş Sağlığı Güvenliği Uzmanı Burcu Hanım, İnsan Kaynakları Uzmanı İlayda Hanım öğrencilerimize tecrübelerini aktarmışlardır. 

24 Mayıs Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Sarten Ambalaj ve Keskin Color Teknik Gezileri

Keskin Color Kartpostalcılık A.Ş ve Sarten Ambalaj San. ve Tic. A. Ş firmalarına teknik gezi düzenlenmiştir. Geziye Öğr. Gör. Dr. Yasin MERCAN eşliğinde Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Lojistik programı öğrencilerimiz katılım göstermiştir. İlgili sektörü yakından tanımak, çalışma koşullarını ve iş akış süreçlerini yerinde gözlemleyebilmek amacıyla düzenlenen teknik gezi kapsamında; ziyaret edilen firmaların üretim hatları ve depoları ayrıntılı olarak gezilmiştir. Ayrıca, depolama bölümlerinde yer alan raf sistemleri, taşıma araçları, satın alma, hammadde kabulü ve ürün sevkiyatı ile ilgili tüm süreçler, yetkililer tarafından öğrencilere aktarılmıştır. Lojistik sektörünün nitelikli elemanlara ihtiyaç duyduğunu ileten firma yetkilileri, teknik geziye katılan öğrencilerimizden özgeçmiş talep ederek birlikte çalışmak istediklerini ifade etmişlerdir.


25 Mayıs Pınarhisar Meslek Yüksekokulu Robotrak

Pınarhisar Meslek Yüksekokulu Kontrol ve Otomasyon Programı öğrencileri Dr. Öğretim Üyesi Erkan TAŞDEMİR eşliğinde Trakya Üniversiteler Birliği tarafından Edirne'de düzenlenen ROBOTRAK 2022 etkinliğine teknik gezi kapsamında katılım göstermişlerdir.
 
26 Mayıs Lüleburgaz Meslek Yüksekokulu Lila Kağıt Teknik Gezisi

Lüleburgaz Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin katılımıyla Lila Kağıt Sanayi ve Ticaret A.Ş. Çorlu Tesislerine teknik gezi gerçekleştirilmiştir. Geziye Öğr. Gör. Dr. Bahar DOĞRAMACI YALÇIN'ın eşliğinde Lüleburgaz Meslek Yüksekokulu İnsan Kaynakları Yönetimi, Sosyal Güvenlik, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları programlarından öğrencilerimiz katılmıştır. Firma tanıtımının ve insan kaynakları uygulamaları eğitiminin yapıldığı bu etkinliğe öğrencilerimizle Lila Kağıt'tan Eğitim Kıdemli Uzman Sayın Murat SAKA ve İnsan Kaynakları İş Ortağı Kıdemli Uzman Sayın Gülden ÖZDEMİR ilgilenmiştir. 

Kırklareli Üniversitesi Teknik Gezi Kariyer Merkezi

Facebook Twitter Google Plus
Nisan Mayıs Aylarında Düzenlenen Teknik Geziler
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.