Türkiye'nin her yerinden 444 40 39 Dahili: 1032 ya da 1033
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi

"akademik Kariyer Ve Klü'de Lisansüstü Eğitim" Etkinliği Düzenlendi

27/05/2022 11:33:12 - 02/06/2022 11:33:12 - 520 Okunma

Üniversitemizin Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından Fen Bilimleri Enstitüsü, Sağlık Bilimleri Enstitüsü ve Sosyal Bilimler Enstitüsünün destekleriyle 26 Mayıs 2022 tarihinde saat 13.00'te Microsoft Teams yazılımı üzerinden  "Akademik Kariyer ve Kırklareli Üniversitesi'nde Lisansüstü Eğitim Olanakları" başlıklı bir etkinlik düzenlendi. Etkinliğe Kariyer Merkezi öğretim görevlileri, Sosyal Bilimler Enstitüsü Sekreteri İsa Uğur KUŞÇU, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Sekreteri Gülizar ÇAĞLAK ve öğrencilerimiz katılım gösterdi. 

Etkinlikte, akademik kariyer yapmanın kimler için uygun olabileceği John Holland'ın tipoloji kuramı çerçevesinde ele alınarak; gerçekçi, araştırmacı, sanatçı, sosyal, girişimci ve gelenekçi tiplere uygun mesleklerin neler olduğuyla ilgili bilgi paylaşıldı ve akademisyen olmak isteyen bireylerde araştırmacı kişilik özelliklerinin ağır basması gerektiği aktarıldı. Kariyer Merkezimizde John Holland'ın tipoloji kuramına dayanan geçerlik ve güvenirlik çalışmaları yapılmış bir testin ücretsiz olarak uygulandığı hatırlatılarak, isteyen öğrencilerimizin ve mezunlarımızın bu hizmetten faydalanabileceği belirtildi. 

Akademik Kariyer'in avantaj ve dezavantajlarının anlatılması ile devam eden etkinlikte, akademik kariyer ve akademik eğitim ile ilgili genel bilgiler, başvuru şartları, başvuru süreçleri ile bilgilendirme yapıldı. Sosyal Bilimler Enstitüsü, Fen Bilimleri Enstitüsü ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü'nde 2022-2023 eğitim öğretim döneminde öğrenci alacak programlar hakkında öğrencilerimiz bilgilendirildi. 

Etkinlik soru-cevap bölümünün ardından sona erdi. 

Kariyer Merkezi Akademik Kariyer Sosyal Bilimler Enstitüsü Fen Bilimleri Enstitüsü Sağlık Bilimleri Enstitüsü

Facebook Twitter Google Plus
KLU

İçerik bulunamadı.

Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.