Üniversitemizin Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi koordinatörlüğünde Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği öğrencilerinin katılımıyla Kırklareli Merkez'de faaliyet gösteren Alkan Süt Ürünleri, Dere Tavukçuluk ve Saranta Farmhouse firmalarına teknik gezi düzenlenmiştir.
Öğrencilerimize Dr. Öğr. Üyesi Orhan Onur AŞKIN eşlik etmiştir. Alkan Süt Ürünleri Firmasının Kalite ve İş Geliştirme Mühendisi Aylin Sert tarafından çiğ süt alım laboratuvarı, beyaz peynir üretim hattı, kaşar peyniri üretim hattı, yoğurt üretim hattı, ayran üretim hattı ve lor peyniri üretim hattı tanıtılarak, kalite laboratuvarlarında gerçekleştirilen deneyler hakkında bilgi verilmiştir. Saranta Farmhouse Firmasından Gıda Mühendisi Leylak Çaşkurlu tarafından üzüm bağları, üzüm alım ve hazırlık ünitesi, şarap üretim hattı, şarap mahsenleri ile hardaliye üretim hattı tanıtılarak, kalite laboratuvarlarında gerçekleştirilen deneyler hakkında bilgi verilmiştir. Dere Tavukçuluk Firmasında ise Veteriner Hekim Hande Sağ tarafından tavuk işleme hattı, kırmızı et işleme hattı, salam, sosis ve sucuk üretim hattı, dilimlenmiş et ürünleri hazırlık ve paketleme ünitesi, baharat ve katkı maddeleri bölümü, kalite laboratuvarlarında gerçekleştirilen deneyler hakkında bilgi verilmiştir.
Gezi kapsamında öğrencilerimiz endüstriyel çalışma alanları kapsamında tecrübe edinmiştir.
KLÜ Kırklareli Üniversitesi Kariyer Merkezi teknik gezi gıda mühendisliği mühendislik fakültesi
İçerik bulunamadı.