Kirklareli Organize Sanayi Bölgesi'ne Teknik Gezi Düzenlendi

07/11/2022 15:27:17 - 07/11/2022 15:27:17 - 350 Okunma

Üniversitemizin Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi koordinatörlüğünde Mimarlık Fakültesi öğrencilerinin katılımı ile küçük ve büyük ölçekli 130 işveren bulunan ve gelişmeye devam eden Kırklareli Organize Sanayi Bölgesi (OSB)’ne teknik gezi  gerçekleştirilmiştir. Arş. Gör. Dr. Yunus Çolak’ın yürütücülüğünde gerçekleşen geziye, OSB’nin sorumlu mimarı Sezgin TOKGÖZ rehberlik etmiştir. Geziye katılan Üniversitemiz öğretim üyelerinden Şehir Plancısı Doç. Dr. Meltem Gündoğdu ve mimar Dr. Öğr. Üyesi Gökhan Umaroğulları da teknik detaylar noktasında öğrencilerimize rehberlik etmişlerdir.  Sayın TOKGÖZ, ilk önce genel olarak OSB’ler hakkında ve özel ve karma statüye sahip Kırklareli OSB genelinde tanıtım amaçlı bilgilendirme yapmıştır. Bu kısa genel tanıtım bilgilerinden sonra Organize Sanayiler Uygulama Yönetmeliğine göre inşaatı devam eden 112 acil ve itfaiye binası şantiyesi incelenmiştir. Fakültemiz öğrencileri, yönetim tarafından sağlanan OSB haritası sayesinde parsel büyüklüklerini, emsal ve çekme mesafelerini harita üzerinden görme imkânına sahip olmuşlardır. Büyük üretim tesislerinde üretim çıktılarından biri olarak görülen atık suyun bertaraf edilmesi için önem arz eden atık su tesisi ile yapım aşamasında olan idari bina inşaatı da yerinde ziyaret edildi.

Kariyer Merkezi Mimarlık Fakültesi Teknik Gezi klü