Türkiye'nin her yerinden 444 40 39 Dahili: 1032 ya da 1033
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi

Trakya Girişimcilik Haftasi Etkinlikleri Düzenlendi

25/11/2022 16:45:56 - 25/11/2022 16:45:56 - 528 Okunma

Üniversitemiz Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde hizmet veren Girişimcilik ve Yenilikçilik Ofisi ile Trakya Kalkınma Ajansı, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası ve Habitat Derneği’nin ortaklığında 22- 24 Kasım 2022 tarihleri arasında Trakya Girişimcilik Haftası Etkinlikleri düzenlendi. Düzenlenen etkinliğe; Üniversitemiz Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Esra BOZKANAT CERGİBOZAN,  Girişimcilik ve Yenilikçilik Ofisi Öğr. Gör. Dr. Begüm ÖĞÜTTÜREN GÜVENÇ, Trakya Kalkınma Ajansı Kırklareli Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Emre BEJİ, Trakya Kalkınma Ajansı Kırklareli Yatırım Destek Ofisi Uzmanı Nur Feyza HALAT, üniversitemiz akademisyen ve öğrencileri katılım gösterdi.
Etkinlikte Üniversitemiz Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Esra BOZKANAT CERGİBOZAN, Trakya Girşimcilik Haftası Kapsamında düzenlenen etkinliklerin gençleri girişimcilik ve yenilikçilik potansiyellerini keşfetmeye, iş birliği fırsatları yakalamaya ve inovatif çalışmalar yapmaya teşvik etmek amacı taşıdığını ifade etti. CERGİBOZAN konuşmasının sonunda öğrencilere girişimciliği bir kariyer seçeneği olarak değerlendirmeleri konusunda tavsiyede bulundu. Trakya Kalkınma Ajansı Kırklareli Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Emre BEJİ, konuşmasında ajansın sağladığı destekler ve imkânlardan bahsetti. 

Trakya Girişimcilik Haftası kapsamında ilk etkinlik 22 Kasım 2022 tarihinde saat 14:00’da 2. Merkezi Derslikler Binası 1 Nolu Konferans Salonu’nda BELU GIDA ATÖLYESİ’nden Nermin EGE - Güven EGE ve Dijital Girişimci Meriç ÖZADAK’ın katılımlarıyla gerçekleştirildi. Nermin EGE ve Güven EGE ‘’Tarladan Sofraya’’ adlı sunumları ile BELU GIDA ATÖLYESİ’nin kuruluş hikayesini ve girişimcilik deneyimlerini paylaştılar. Dijital Girişimci Meriç ÖZADAK, ‘’Yeni Nesil İşler‘’ konulu sunumuyla katılımcılara dijitalleşme ile gelen yeni dönemi ve iş modeli hakkında bilgiler verdi. Etkinlik soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

Trakya Girişimcilik Haftası’nın ikinci etkinliği 23 Kasım 2022 tarihinde saat 14:00’da Türkiye’nin genç ve başarılı girişimcilerinden MARMAFARM kurucusu Alican ÖZSOY’un katılımı ile 2. Merkezi Derslikler Binası 1 Nolu Konferans Salonu’nda düzenlendi. Genç yaşta başladığı girişimcilik serüvenini anlatan ÖZSOY, etkinlik sonunda genç girişimcilerin sorularını cevapladı.

Trakya Girişimcilik Haftası’nın son etkinliğinde öğrencilerimizin yenilikçi iş fikrileri geliştirmesini teşvik etmek ve girişimcilik alanındaki motivasyonlarını artırmak amacıyla 24 Kasım 2022 tarihinde Perşembe Günü 10:00 – 17:00 saatleri arasında "İş Fikri Geliştirme Eğitimi" düzenlendi. Üniversitemiz Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi Çok Amaçlı Salonu’nda gerçekleşen eğitim, Girişimci Mentörü Uraz YEKELER tarafından verildi. Eğitimde öğrencilerimize girişimcilik ekosistemi hakkında bilgiler verilerek prototipleme becerisi kazanmaları ve pazarı anlamaları amaçlandı. 

girişimcilik kariyer merkezi iş geliştirme

Facebook Twitter Google Plus
KLU

İçerik bulunamadı.

Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.