Türkiye'nin her yerinden 444 40 39 Dahili: 1032 ya da 1033
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi

Kariyer Merkezi Koordinatörlüğünde Öğrencilerimiz 9. Türkiye İnovasyon Haftası'na Katıldı

14/12/2022 09:57:26 - 14/12/2022 09:57:26 - 209 Okunma

 

Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanlığının katkılarıyla Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından 2012 yılından beridir düzenlenen Türkiye İnovasyon Haftası'nın dokuzuncusu bu yıl 12-13 Aralık 2022 tarihlerinde gerçekleştirildi.  Üniversitemizin Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin koordinatörlüğünde İktisat Kulübü, Yazılım Kulübü, Çalışma Ekonomisi Kulübü, Oyun Tasarım ve Geliştirme Kulübü ile Genç Yankı Kulübü üyelerinden oluşan 45 kişilik bir grup Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe 13 Aralık 2022 tarihinde katılım gösterdi. Öğrencilerimize İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Sezgin SEZGİN refakat etti. 


9. Türkiye İnovasyon Haftası; küresel şirketlerin üst düzey yöneticilerinden, inovasyonun fikir liderlerine, akademisyenlerden öğrencilere, Türkiye’nin önde gelen şirketlerinin yöneticilerinden kamunun en üst düzey temsilcilerine kadar inovasyona dokunan tüm paydaşları bir araya getirdi. 


GÜLTEPE: Yeni dönemde rekabet sadece fiyat odaklı olmayacak


Öğrencilerimizin organizasyona katılım gösterdiği günün açılış konuşmasını yapan TİM Başkanı Mustafa GÜLTEPE; başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN olmak üzere etkinliğe katılan, katkı veren, destek sunan tüm isim ve kuruluşlara teşekkür ederek konuşmasına başladı. İnovasyonu, bir yaşam biçimi haline getirmeyi arzuladıklarını belirten Gültepe: "Çünkü biliyoruz ki sadece üretmek yetmiyor. İnovasyonla, tasarımla, teknolojiyle, AR-GE'yle, donanımlı insan kaynağımızla ürettiklerimize değer katmalıyız. Yeni dönemde rekabet sadece fiyat odaklı olmayacak. İnovatif davranan ve insan kaynağına daha çok yatırım yapanlar rekabette bir adım öne çıkacak. Bu bakış açısıyla Türkiye'yi ihracatta ilk 10 ülke arasına yükseltme vizyonu ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz." dedi. 
 

BAKAN KASAPOĞLU: Siz yeter ki yeni projeler üretin
 

TİM Başkanı Mustafa Gültepe'nin konuşmasının ardından kürsüye çıkan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, inovatif fikirleriyle Türkiye'nin aydınlık geleceği için çalışan gençlere teşekkür ederek şöyle konuştu: "Aydınlık geleceğimizin teminatı ve fatihleri olan gençlerimizin yanındayız.  Devletimizin tüm imkanlarını gençlerimiz için seferber ettik, desteğimiz kesintisiz sürecek, siz yeter ki yeni fikirler ortaya koyun, yeni projeler üretin. Biz daima yanınızdayız." 
 

BAKAN VARANK: Ekonomide aslan payı yenilikçilerin
 

9. Türkiye İnovasyon Haftası'nın ikinci gün etkinliklerinde konuşma yapan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye İnovasyon Haftası'nın en yenilikçi etkinliklerinden biri olduğunun altını çizerek başta Türkiye İhracatçılar Meclisi olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti. "İnovasyon, tüm sektörleri, hatta dünyayı dönüştürüyor. Son kullanıcılar, hayatlarını iyileştiren yenilikleri kolayca benimserken, ekonomik anlamda da aslan payı, yenilikçi ürünleri ilk geliştiren, üreten ülkelerin oluyor" diyen Varank, konuşmasına şöyle devam etti: "Geçmişte yeniliklere seyirci kaldığımız zamanlar oldu. Ancak şimdi bambaşka bir Türkiye var. Son 20 yılda Türkiye'de Ar-Ge harcamalarının GSYİH içerisindeki payını binde beşten yüzde 1,13'e çıkardık.  Ama asıl önemlisi özel sektörün toplam Ar-Ge harcamalarındaki payı yüzde 29'dan yüzde 71'e yükseldi. Yani aslında Ar-Ge harcamasını sağlıklı bir şekilde özel sektör yapıyor. Sadece son bir yılda 23 bin yeni araştırmacı ekosisteme dahil oldu. Türkiye, küresel inovasyon liginde üst sıralara tırmanıyor. Ülkemiz artık çip de üretiyor, elektrikli otomobil de üretiyor, insansız hava aracı da üretiyor. Ancak şunu da unutmamamız lazım. Hızlı dönüşümün yaşandığı dönemlerde bir anlık duraksama bile bizi yarışın dışına itebilir. Bu manada inovasyonu sürekli gündemde tutan, farkındalığı artıran her etkinliğin değerli olduğunu düşüyorum."

9. Türkiye İnovasyon Haftası'nda düzenlenen etkinlikler
 

İş, siyaset, bilim ve medya dünyasının büyük ilgi gösterdiği iki gün süren etkinliklerde toplam 10 panel düzenlendi. Bu panellerde Yapay Zekâ, Savunma Sanayi, Uzay Teknolojileri, Küresel İnovasyon, Oyun, Teknolojide Gelecek Öngörüleri, Finansmana Erişim ve Finansal Teknolojiler, Kurumlar ve Girişimciler için İnovasyon, Değişim Yönetimi ve Girişimcilik Ekosistemi konuları işlendi.


Öğrencilerimizin de katılım gösterdiği organizasyonun ikinci gününün ilk paneli, Prof. Dr. Habip Asan moderatörlüğünde gerçekleşti. "Küresel İnovasyon Endeksi: İnovatif Bir Ülke Olmanın Anahtarı" başlıklı panele konuşmacı olarak Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Dr. Çetin Ali Dönmez, TİM Başkan Vekili Kutlu Karavelioğlu, İsveç İstanbul Başkonsolosu Peter Ericson ve Çin halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Wu Jian katıldı.
 

MIT Öğretim Görevlisi, “Enchanted Objects: Design, Human Desire” ve “The Internet of Things” adlı kitapların yazarı David Rose'un konuşmasından sonra "Finansmana Erişimde İnovatif Çözümler" başlıklı panel yapıldı. Dr. İlkay Gültaş'ın moderatörlüğünü üstlendiği panelin konuşmacıları, İhracatı Geliştirme Genel Müdürü Kasım Akdeniz, Bilgi Teknolojileri ve AR-GE Bölümü Genel müdür Yardımcısı Abdullah Bilgin ve Türkiye Sigorta Strateji, Dijital Dönüşüm ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Bilal Türkmen idi.
 

Günün üçüncü panelinin konu başlığı "Girişimciler, Yöneticiler ve Patronlar için İnovatif Olmanın El Kitabı"ydı. İnovasyon Dönüşüm lideri Dr. Hüseyin Güler'in moderatörlük yaptığı panelde, Ability Pool kurucu ortağı Özlem Ülker, yazar ve podcaster Bora Özkent, düşünce lideri ve yazar Frank Mattes ile Userpots CEO'su Mustafa Dalcı katıldı.
 

Webrazzi Genel Müdür Yardımcısı A. Buğra Ferah'ın yönettiği panel, "Karmaşık Verilerden Yararlanma, Yapay Zekâ Ölçeklendirme ve Zorlukları Yönetme" başlığıyla düzenlendi. Panelde AI & Dijitalleşme Danışmanı Dr. Yasemin Yücel Karasu, İnsider Kurucu Ortağı Arda Köterin ve Meta Türkiye'den Gül Yüksel Akkaya konuştu.
 

Bilgisayar oyunları sektöründe Türkiye'nin ulaştığı düzey, "Oyunun Yolculuğunda Yeni Evre: Türkiye'den Globale" panelinde konuşuldu. Teknoloji editörü ve girişimci Mesut Çevik'in yönettiği panele Monster Bilgisayar'dan Cem Çerçioğlu ile Semruk Games'den Kayra Keri Küpçü konuk oldu.
 

Bunsar Bilişim'den Soner Demiray ve LC Waikiki'den Ömer Barboros Yiş'in katıldığı "Modanın Yapay Zeka Kahramanı Elsiva" panelinden sonra Capital Democracy Kurucu Ortağı ve "Venture Adventure" kitabının Yazarı Amir Hegazi konuştu.
 

Türkiye'nin en önemli inovatif beyinlerini, siyaset, ekonomi ve medyanın en üst düzey temsilcileriyle buluşturan ve yenilikçi fikirlerin, yaratıcı projelerin tanıtıldığı Türkiye İnovasyon Haftası'nın dokuzuncusu, İnosuit kitap lansmanı ve sertifika töreni ile son buldu.

 

9. Türkiye İnovasyon Haftası Kırklareli Üniversitesi Kariyer Merkezi

Facebook Twitter Google Plus
KLU

İçerik bulunamadı.

Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.