Merkezimiz koordinatörlüğünde Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileriyle Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu ve Tuzla Belediyesi iş birliği ile bu yıl 19.su düzenlenen Uluslararası İstanbul Mutfak Günlerine teknik gezi düzenlemiştir. Öğrencilerimize Dr. Öğr. Üyesi Bahar BAYINDIR eşlik etmiştir.
22 farklı ülkeden 1.056 yarışmacının katılım sağladığı etkinlikte, her 30 dakikada bir deniz mahsullerinden tatlı çeşitlerine kadar 78 farklı kategoride yarışacak yarışmacılar için 21 mutfak kurulmuştur. Türkiye Aşçılık Milli Takımı üyelerinden oluşan jüri, değerlendirme masalarında puanlama yaparken aynı zamanda öğrenciler ve ziyaretçiler için de tadım masaları hazırlanmıştır. Teknik gezi kapsamında öğrencilerimiz etkinlik alanında bulunan şefler ile tanışıp yiyecek-içecek sektörü hakkında bilgi alma fırsatı bulmuşlardır. Ayrıca yemeğin yapımı ve sunumu alanlarında Türkiye Aşçılık Milli Takımı üyelerinden ve yarışmacılardan bilgi edinmişlerdir.
İçerik bulunamadı.