Türkiye'nin her yerinden 444 40 39 Dahili: 1032 ya da 1033
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi

Kariyer Merkezi Koordinatörlüğünde 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yili Güz Döneminde Teknik Geziler Düzenlenmiştir

28/12/2022 11:22:29 - 29/12/2022 11:22:29 - 574 Okunma

Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi'mizin koordinatörlüğünde akademik birimlerimizin katkılarıyla Ekim, Kasım ve Aralık aylarında teknik geziler düzenlemiştir. Bu kapsamda, öğrencilerimizin sahadaki teknik bilgilerini arttırmalarını sağlamak için tekstil, inşaat, gıda, çimento, finans gibi sektörlerde faaliyet gösteren 21 işletmeye işveren ziyareti yapılmıştır. 

 

13 Ekim 2022 Wat Motor Sanayi ve Ticaret A.Ş. Teknik Gezisi

Mühendislik Fakültesi Makina Mühendisliği ve Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümleri öğrencilerinin katılımıyla  Tekirdağ İli Çerkezköy İlçesi’nde faaliyet gösteren  Wat Motor Sanayi ve Ticaret A.Ş. işletmesine teknik gezi düzenlenmiştir. Elektrik motorlarının tasarım aşamaları tanıtılarak, üretim hattındaki süreçler hakkında bilgi alan öğrencilerimiz, elektrik motorlarının makine ve elektrik tasarımları alanlarında tecrübe edinmiştir. 

 

18 Ekim 2022 Kalekim Teknik Gezisi

Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencilerimiz ile Kalekim Kimyevi Maddeler Sanayi ve Ticaret A.Ş.işletmesine teknik gezi düzenlenmiştir.  Öğrencilerimize AR-GE Merkezindeki tüm laboratuvarların ve  pazarlama departmanının ayrıntılı olarak tanıtımı yapılmıştır.  

 

21 Ekim 2022 Traçim Teknik Gezisi

Mühendislik Fakültesi'nde öğrenim gören İnşaat Mühendisliği öğrencilerimizin katılımıyla Vize’de faaliyet gösteren TRAÇİM Çimento’ya teknik gezi düzenlenmiştir.  İşletmenin kapsamlı sunumu yapılmış, harç beton, fizik, kimya ve arge beton laboratuvarları tanıtılmış, bu laboratuvarlarda gerçekleştirilen deneyler hakkında bilgi verilmiştir.

 

31 Ekim 2022 Alkan Süt Ürünleri, Dere Tavukçuluk ve Saranta Farmhouse Teknik Gezisi

Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği öğrencilerinin katılımıyla Kırklareli Merkez'de faaliyet gösteren Alkan Süt Ürünleri, Dere Tavukçuluk ve Saranta Farmhouse firmalarına teknik gezi düzenlenmiştir. Teknik gezi kapsamında çiğ süt alım laboratuvarı, beyaz peynir üretim hattı, kaşar peyniri üretim ile yoğurt  üretim hattı, üzüm bağları, üzüm alım ve hazırlık ünitesi ile hardaliye üretim hattı, tavuk işleme hattı, kırmızı et işleme hattı, salam, sosis ve sucuk üretim hattı ve kalite laboratuvarlarında gerçekleştirilen deneyler hakkında bilgi verilmiştir.    

 

1 Kasım 2022 Organize Sanayi Bölgesi Teknik Gezisi

Mimarlık Fakültesi öğrencilerimizin katılımıyla küçük ve büyük ölçekli 130 işveren bulunan ve gelişmeye devam eden Kırklareli Organize Sanayi Bölgesi (OSB)’ne teknik gezi  gerçekleştirilmiştir. OSB’nin sorumlu mimarı rehberliğinde Kırklareli OSB genelini hakkında tanıtım yapılmış, öğrencilerimiz inşaatı devam eden 112 acil ve itfaiye binası şantiyesi incelenmiş, OSB haritası sayesinde parsel büyüklüklerini, emsal ve çekme mesafelerini harita üzerinden görme imkânına sahip olmuşlardır. Büyük üretim tesislerinde üretim çıktılarından biri olarak görülen atık suyun bertaraf edilmesi için önem arz eden atık su tesisi ile yapım aşamasında olan idari bina inşaatı da yerinde ziyaret edilmiştir.

 

3 Kasım 2022 Belediye Meclisi Teknik Gezisi

Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümü öğrencilerimiz, Kırklareli Belediye Meclisi Kasım ayı olağan toplantısını yerinde takip etmişlerdir. Derste öğrendikleri teorik bilgileri pratikte deneyimleme imkânı bulmuş, Belediye Meclis Toplantısı sonunda belediye meclis üyeleri ile bir araya gelerek görüş alışverişinde bulunma fırsatı yakalamış, ayrıca başkan ve meclis üyeleri ile tanışma, sohbet etme, görüş ve önerilerini dile getirme fırsatı bulmuşlardır.

 

22 Kasım 2022 Asyaport Liman A.Ş. Teknik Gezisi

Lüleburgaz Meslek Yüksekokulu Muhasebe ve Vergi Uygulamaları programı öğrencilerimiz ile Tekirdağ İli Süleymanpaşa İlçesinde faaliyet gösteren Asyaport Liman A.Ş. işletmesine teknik gezi düzenlenmiştir. İnsan Kaynakları Müdürü ve ekibi tarafından Gümrüklü Liman sahası tanıtılarak bu transit limanda yapılan işler hakkında bilgi alınmıştır. Ayrıca İnsan Kaynakları uzmanları eğitim salonunda öğrencilerimize sunum yapmıştır. Teknik gezi kapsamında öğrencilerimiz ithalat-ihracat işlemleri, yeşil işletmecilik anlayışı, karbon salınımı, liman muhasebesi ve konteyner taşımacılığı ile deniz ticaret filoları hakkında bilgi edinmişlerdir.

 

29 Kasım 2022 Kırklareli İl Göç İdaresi ve Kırklareli Özel Aile ve Çocuk Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Teknik Gezisi

Vize Meslek Yüksekokulu Sosyal Hizmetler programı öğrencileri ile Kırklareli Merkez’de faaliyet gösteren Kırklareli İl Göç İdaresi ve Kırklareli Özel Aile ve Çocuk Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi' ne teknik gezi düzenlenmiştir. Kırklareli İl Göç İdaresi’nde, Kırklareli' nde bulunan göçmen ve göç profili ile ilişkili uygulamaya dönük olarak öğrencilerimize bir eğitim sunulmuştur. Düzenli ve düzensiz göç, uluslararası koruma ve geri gönderme merkezlerine yönelik detaylı bir eğitimin ardından, İl göç idaresi gezdirilerek göçmenlerle yapılan işlemler hakkında bilgi verilmiştir. Kırklareli Özel Aile ve Çocuk Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi' nde ise öğrencilerimize gözlem yapma fırsatı sunulmuştur.

 

30 Kasım 2022 İSTON Teknik Gezisi

İnşaat Mühendisliği bölümü öğrencilerimiz ile İstanbul Tuzla'da faaliyet gösteren İstanbul Beton Elemanları ve Hazır Beton Fabrikalarına (İSTON) teknik gezi düzenlenmiştir. Öğrencilerimize, İSTON Araştırma ve Geliştirme Şefi tesisi gezdirmiş, beton ve betonarme boru, parke taş ve bordür, hazır beton üretimi hakkında bilgi vermiş; öğrencilerimizin sorularını yanıtlamıştır.

 

30 Kasım 2022 Borsa İstanbul Teknik Gezisi

Uygulamalı Bilimler Fakültesi Finans ve Bankacılık bölümü öğrencilerimizin katılımıyla İstanbul'da faaliyet gösteren Borsa İstanbul'a (BİST) teknik gezi düzenlenmiştir. BİST Kurumsal İletişim Direktörü tarafından Sermaye Piyasası işlemleri, hisse senedi ihracı, halka arz, hisse senedi alım-satım işlemleri, piyasanın işleyişi ve Borsa İstanbul’un yapısı hakkında öğrencilerimize sunum gerçekleştirilmiş; akabinde İşlem ve Seans Salonları gezilerek Borsa İstanbul’un işleyişi hakkında bilgilendirme yapılmıştır. Soru-cevap bölümünde ise öğrencilerimizin BİST, kariyer imkânları ve eğitim programları hakkındaki soruları cevaplandırılmıştır.

 

1 Aralık 2022  Bahçıvan Gıda ve Arcadia Bağcılık Teknik Gezisi

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi programı öğrencilerinin katılımıyla Kırklareli'de faaliyet gösteren Bahçıvan Gıda ve Arcadia Bağcılık işletmelerine teknik gezi düzenlenmiştir. Bahçıvan Gıda işletmesinde kurulum aşamasından günümüze kadar gelişen üretim şartları ve ürünlerin tanıtıldığı bir sunum gerçekleştirilmiştir. Ardından öğrencilerimizle süt alım bölümü, fabrika üretim hatları, süt alım laboratuvarı, süt tozu üretim bölümü ve paketleme hatları tanıtılmış ve çeşitli peynirlerin hem kalite kontrol sürecinde yapılan analizlerine hem de üretim ve paketlenmesine dair bilgiler paylaşılmıştır. Arcadia Bağcılık işletmesinde ise sürdürülebilirlik ve gastronomi turizmi hakkında paylaşımlarda bulunulmuş ve hasat sürecinden başlayarak üretim aşamaları hakkında bilgiler verilmiştir.

 

2 Aralık 2022 Belu Gıda Teknik Gezisi

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Gıda programı öğrencilerimiz ile Belu Gıda teknik gezisi gerçekleştirilmiştir. Öğrencilerimiz üretim aşamalarını, ambalajlamayı ve proses ekipmanlarını yerinde görme fırsat bulmuşlardır. İşletme müdürü gezimizde öğrencilerimize eşlik ederek, işletmelerini ve ürünlerini tanıtmış ve öğrencilerimizin sorularını cevaplamıştır.

 

8 Aralık 2022 TRAÇİM Çimento Teknik Gezisi

Pınarhisar Meslek Yüksekokulu Elektronik ve Otomasyon Bölümü, Kontrol ve Otomasyon Teknolojisi programı ve İnşaat Bölümü, Yapı Denetimi programlarında öğrenim gören ögrencilerimizle Kırklareli Vize ilçesinde faaliyet gösteren Traçim Çimento işletmesine teknik gezi düzenlenmiştir. Öğrencilerimize çimento sektörü hakkında bilgi verilmiş, hammaddelerin sisteme girişinden çimentonun paketlenme aşamasına kadar olan süreç ile fabrikada uygulanan kalite politikaları, iş sağlığı ve güvenliği önlemleri detaylı bir şekilde anlatılmıştır.
 
 

 9 Aralık 2022 Okyanus Alüminyum Teknik Gezisi

Lüleburgaz Meslek Yüksekokulu İnsan Kaynakları Yönetimi, Sosyal Güvenlik, İş Sağlığı ve Güvenliği bölümlerinden öğrencilerimiz ile Tekirdağ/Muratlı’da faaliyet gösteren Okyanus Alüminyum işletmesine teknik gezi düzenlenmiştir. Okyanus Alüminyum İnsan Kaynakları Müdürü tarafından yönetim organizasyon yapılanmaları ve süreç değişimleri, organizasyonlarda insan kaynaklarının rolü, çalışanların eğitim planlaması ve eğitim süreçleri, eğitim analizleri, mülakat süreçlerinde kullanılan yetkinlik ölçümü testleri, çevresel atıklarda izlenecek süreçler hakkında bilgi verilmiştir.

 

16 Aralık 2022 Kasar&Dual Tekstil A.Ş. Teknik Gezisi

Lüleburgaz Meslek Yüksekokulu Tekstil Teknolojisi ve Kimya Teknolojisi öğrencileri ile Tekirdağ İli Ergene İlçesi’nde faaliyet gösteren Kasar&Dual Tekstil firmasına teknik gezi düzenlenmiştir. Firmanın bünyesinde yer alan iplik, örme, terbiye işletmeleri ve ayrıca fizik ve kimya laboratuvarları gezilmiştir. Her bir işletmenin sorumlu mühendisi tarafından işletmede yer alan makineler ve görevleri hakkında bilgi verilmiştir. Fizik ve kimya laboratuvarlarında gerçekleştirilen deneyler uygulamalı olarak gösterilmiştir. 

 

24 Aralık 2022 19. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri Teknik Gezisi

Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileriyle Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu ve Tuzla Belediyesi iş birliğiyle bu yıl 19.su yapılan Uluslararası İstanbul Mutfak Günlerine teknik gezi düzenlenmiştir. Teknik gezi kapsamında öğrencilerimiz etkinlik alanında bulunan şefler ile tanışıp yiyecek-içecek sektörü hakkında bilgi alma fırsatı bulmuşlardır. Ayrıca yemeğin yapımı ve sunumu alanlarında Türkiye Aşçılık Milli Takımı üyelerinden ve yarışmacılardan bilgi edinmişlerdir.

Kırklareli Üniversitesi Kariyer Merkezi Teknik Gezi

Facebook Twitter Google Plus
GÜZ DÖNEMİ TEKNİK GEZİLER
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.