Akademik Kariyer Ve Klü'de Lisansüstü Eğitim Olanakları Etkinliği Düzenlendi

02/06/2023 01:17:17 - 03/06/2023 01:17:17 - 392 Okunma

Üniversitemizin Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından MS Teams üzerinden 1 Haziran tarihinde saat 14.00'te  "Akademik Kariyer ve Kırklareli Üniversitesi'nde Lisansüstü Eğitim Olanakları" konulu bir etkinlik düzenlendi.

Etkinlikte özellik faktör yaklaşımına dayanan John Holland'ın tipoloji kuramı esas alınarak Akademik Kariyerin ilgi, yetenek, kişilik ve kariyer değerleri açısından kimler için uygun olabileceği tartışıldı. Akademik kariyerin avantajları ve dezavantajları ele alınarak, akademik eğitim ve akademik kariyer arasındaki farklara değinildi. Üniversitemizin sosyal bilimler, fen bilimleri ve sağlık bilimleri enstitülerindeki lisansüstü eğitim programları tanıtıldı. Taslak takvim katılımcılarla paylaşıldı. Lisansüstü eğitim ve akademik kadro ilanları için örnek değerlendirme süreçleri ele alındı.

Etkinlik lisansüstü eğitim adayları ile akademisyen adaylarının sorularına Kariyer Merkezi yetkililerinin cevap verdiği soru cevap bölümünün ardından sona erdi.

Akademik Kariyer Kariyer Merkezi Lisansüstü Eğitim

Akademik Kariyer ve KLÜ'de Lisansüstü Eğitim