Türkiye'nin her yerinden 444 40 39 Dahili: 1032 ya da 1033
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi

İnşaat Mühendisliği Ve Mimarlık Bölümü Öğrencilerinin İbb Mbe Metro İnşaatı Projesi Teknik Gezisi

24/11/2023 12:57:52 - 24/11/2023 12:57:52 - 327 Okunma

Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezimizin koordinatörlüğünde Üniversitemizin İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri ve öğrencileri ile Mimarlık Fakültesi öğrencileri tarafından İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt Metro inşaatının merkez şantiyesine teknik gezi düzenlenmiştir. Öğrencilerimize İnşaat Mühendisliği Bölümünün öğretim üyeleri eşlik etmiştir.

Öğretim üyelerimizi ve öğrencilerimizi İstanbul'da Sayın Levent Kaşıkçıoğlu karşılamış, projenin öğrencilerimize kapsamlı tanıtımı Sayın Hakan Aydoğdu tarafından yapılmıştır. Sayın Doğan Demir tarafından İş Güvenliği bilgilendirmesi yapılmış, öğrenci ve öğretim üyelerimiz koruyucu ekipmanları ile birlikte projenin TEMA Şantiyesinde saha gezisine başlamışlardır.

TEMA Şantiyesi teknik ekibi öğretim üyelerimiz ve öğrencilerimize proje hakkında kapsamlı bir bilgilendirme ve tanıtım gerçekleştirmiştir. Yapılan bilgilendirmede; metro hattının teknik nitelikleri, uzunluğu, istasyonları, etapları, zemin yapıları, zemine göre kazı çalışmaları, inşa yöntemleri gibi teknik detayların yanı sıra Tünel Sondaj Makinesinin yapısı, çalışma şekli, projede kullanım yerleri gibi detaylar da öğretim üyelerimiz ve öğrencilerimizle kapsamlı olarak paylaşılmıştır. Ayrıca TEMA şantiye sahasında tamamlanan ve aktif çalışmaya devam eden bölümler gösterilmiş, saha içerisinde bulunan ekipmanlar tanıtılarak kullanım amaçları anlatılmıştır. Genel tanıtımdan sonra teknik ekip ile birlikte şaft boşluğuna inilerek projenin ilgili teknik ekibi tarafından imalat ve yapılan kazı işlemlerini yerinde görme imkânı sağlanmıştır. Bu projedeki tünellere inşaat araçlarıyla yaklaşık 1800 metre gidilerek Tünel Sondaj Makinesi ve bu makinenin kontrol merkezi yerinde görülmüştür. Ayrıca öğretim üyeleri ve öğrenciler Tünel Sondaj Makinesinin arkasına yerleştirilen ‘panel yerleştirme’ aşamasına da tanıklık etmişlerdir.

Gezinin düzenlenmesinde emeği geçen öğretim üyelerimize ve öğrencilerimizin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt Metro İnşaatı Projesi’ndeki operasyonları detaylı olarak tecrübe etmelerini sağlayan proje yetkilileri ile IC İçtaş Teknik Ekibine teşekkür ederiz.

Kırklareli Üniersitesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt Metro inşaatı Teknik Gezi

Facebook Twitter Google Plus
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt Metro inşaatı Teknik Gezisi
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.