Türkiye'nin her yerinden 444 40 39 Dahili: 1032 ya da 1033
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi

Kariyer Merkezi Koordinatörlüğünde Kasim 2023'te Beş Teknik Gezi Düzenlenmiştir

24/11/2023 13:51:16 - 27/11/2023 13:51:16 - 271 Okunma

Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi'mizin koordinatörlüğünde akademik birimlerimizin katkılarıyla Kasım 2023'te beş adet teknik gezi düzenlemiştir. Bu kapsamda, öğrencilerimizin sahadaki teknik bilgilerini arttırmalarını sağlamak için  inşaat, metalurji, gıda, cam sanayi, medya yapımcılığı gibi sektörlerde faaliyet gösteren beş işletmeye teknik saha gezisi düzenlenmiştir. 

 

9 Kasım 2023 Danfoss Power Solutions Teknik Gezisi

Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği ve Makine Mühendisliği öğrencileri ile Tekirdağ İli Çerkezköy İlçesi’nde faaliyet gösteren Danfoss Power Solutions firmasına 09.11.2023 tarihinde teknik gezi düzenlemiştir. Öğrencilerimize Dr. Öğr. Üyesi Barış KÜÇÜKAYDIN eşlik etmiştir. Gezide, Danfoss Power Solutions Firmasının İnsan Kaynakları Müdürü Çisem SALCI ve İnsan Kaynakları Yetkilisi Gözde DİNÇ tarafından şirket tanıtımı yapılarak, şirketin sunduğu staj ve yarı zamanlı çalışma imkanları ile ilgili bilgi verilmiştir. Ayrıca, İş Güvenliği Uzmanı tarafından fabrika gezisi sırasında uyulması gereken genel kurallar ile ilgili sunum yapılmıştır. Öğrencilerimize Endüstri Mühendisleri Burak ÖLÇER ve Aykan ÇAMLIBEL tarafından yalın üretim ve uygulamaları üzerine bir eğitim verilmiştir. Teknik gezi hortum üretimi yapan fabrikanın üretim alanlarının gezilmesi ve sahada yapılan bilgilendirmeler ile tamamlanmıştır. Teknik Gezi kapsamında öğrencilerimiz yalın üretim, iş güvenliği kuralları ve farklı alanlarda kullanılan birçok hortumun yapıları ve üretim süreçleri ile ilgili tecrübe edinmiştir.

Teknik gezinin düzenlenmesinde katkıda bulunan Danfoss Power Solutions firmasının İnsan Kaynakları ekibinden Gözde DİNÇ ve Çisem SALCI, endüstri mühendislerinden Burak ÖLÇER ve Aykan ÇAMLIBEL ile öğrencilerimize refakat eden hocamız Dr. Öğr. Üyesi Barış KÜÇÜKAYDIN’a teşekkür ederiz.

 

14 Kasım 2023 Orion Işık & Kamera A.Ş. Teknik Gezisi

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Görsel-İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı Bölümü tarafından İstanbul Eyüpsultan'da faaliyet gösteren Orion Işık & Kamera A.Ş.'ye 14 Kasım 2023 tarihinde teknik gezi düzenlenmiştir. Öğrencilerimize Öğr. Gör. Haluk KESKİN ve Öğr. Gör. Dr. Malik ASLANYÜREK eşlik etmiştir. Gezide öğrencilerimiz ışık ve kamera teknolojilerini yakından tanıma fırsatı bulmuş, medya prodüksüyonunun aşamaları hakkında bilgi sahibi olmuşlardır.

Öğrencilerimiz ayrıca, kamera ve ışık teknolojileri malzemelerini detaylı bir şekilde inceleme fırsatı bulmuştur. Gezi süresince öğrencilere, sektördeki son gelişmeler ve kullanılan teknolojik ekipmanlar hakkında bilgiler aktarılmıştır. XR stüdyoları öğrencilere gezdirilerek medya üretim tekniklerine yönelik en yeni teknolojiler tanıtılmıştır. Sanal gerçeklik ile artırılmış gerçeklik uygulamalarının nasıl kullanıldığına dair örnekler sunularak kullanılan bu yeni teknolojilerin sektör açısından önemi ve yarattığı fırsatlar anlatılmıştır. Yapımcı Hamdi Keskin, Görüntü Yönetmeni Armağan Gündüz ve Orion Işık & Kamera A.Ş. Genel Koordinatörü Ozan Arıcan'ın rehberliğinde, prodüksiyon sürecinin her aşaması detaylı bir şekilde öğrencilerimize aktarılmıştır. 

Öğrencilerimize sektördeki uzmanlarla doğrudan etkileşimde bulunma fırsatı sağlayan ve mesleki bilgi düzeylerini artıran teknik gezide emeği geçen Orion Işık & Kamera A.Ş. yetkilileri Yapımcı Hamdi KESKİN, Görüntü Yönetmeni Armağan Gündüz ve şirketin Genel Koordinatör'ü Ozan ARICAN ile öğrencilerimize eşlik eden hocalarımız Öğr. Gör. Haluk KESKİN ve Öğr. Gör. Dr. Malik ASLANYÜREK'e teşekkür ederiz. 

 

14 Kasım 2023 Alkan Süt Ürünleri A.Ş. Teknik Gezisi

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Gıda Teknolojisi Programı tarafından İnece'de faaliyet gösteren Alkan Süt Ürünleri üretim tesisine 14 Kasım 2023 tarihinde teknik gezi düzenlenmiştir. Öğrencilerimize Öğr. Gör. Gizem PAKSOY ve Öğr. Gör. Dr. Oğuzhan Noğay eşlik etmiştir.

Alkan Gıda, Gıda Mühendisi Sn. Aylin Sert süt ve süt ürünleri hakkında bilgiler vererek, öğrencilerimize üretim süreçlerini yerinde görme imkanı sağlamıştır. Sektör hakkında bilgiler vererek, gıda teknikerinin sektördeki görevlerini açıklamıştır.

Öğrencilerimizi kabul ederek, eğitim ve uygulama alanlarına yönelik değerli bilgiler veren Gıda Mühendisi Sayın Aylin Sert ve tüm Alkan Gıda çalışanlarına; öğrencilerimize eşlik eden ve gezinin düzenlenmesine katkı sunan Öğr. Gör. Gizem Paksoy ve Öğr. Gör. Dr. Oğuzhan Noğay'a teşekkürlerimizi sunarız.

 

21 Kasım 2023 Şişecam Cam Ev Eşyası Kırklareli Fabrikası Teknik Gezisi

Babaeski Meslek Yüksekokulu Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı bölümü tarafından Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş. Şişecam Cam Ev Eşyası Kırklareli Fabrikası'na 21 Kasım 2023 tarihinde teknik gezi düzenlenmiştir. Öğrencilerimize Öğr. Gör. Serap ONAT refakat etmiştir.

Yapılan ziyarette öğrencilerimiz, iş güvenliği ile ilgili kısa bir eğitimin ardından, rehber eşliğinde cam eşya üretim teknolojisini yakından izleme fırsatı bulmuşlardır. İşletmenin İnsan Kaynakları Departmanı tarafından gerçekleştirilen "İş Görüşmeleri ve Mülakat" konulu sunumu sonrası gönüllü olan öğrencimizle bir iş görüşmesi deneyimi gerçekleştirilmiştir.


İş başvurusu, Mesleki Eğitim Uygulaması ve Staj konularında kurumsal yaklaşımlar ve uygulamalar anlatılmış, öğrencilerimizin yönelttiği sorular cevaplanmıştır.

Teknik gezinin düzenlenmesinde emeği geçenŞişecam Cam Ev Eşyası Kırklareli Fabrikası ilgililerine ve İK İş Ortağı Irmak Mutlu ile gezinin düzenlenmesine katkı sunan ve öğrencilerimize eşlik eden Öğr. Gör. Serap Onat'a teşekkür ederiz.

 

23 Kasım 2023 Bahçeşehir-Esenyurt Metro İnşaatı Projesi Teknik Gezisi

Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezimizin koordinatörlüğünde Üniversitemizin İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri ve öğrencileri ile Mimarlık Fakültesi öğrencileri tarafından İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt Metro inşaatının merkez şantiyesine teknik gezi düzenlenmiştir. Öğrencilerimize İnşaat Mühendisliği Bölümünün öğretim üyeleri eşlik etmiştir.

Öğretim üyelerimizi ve öğrencilerimizi İstanbul'da Sayın Levent Kaşıkçıoğlu karşılamış, projenin öğrencilerimize kapsamlı tanıtımı Sayın Hakan Aydoğdu tarafından yapılmıştır. Sayın Doğan Demir tarafından İş Güvenliği bilgilendirmesi yapılmış, öğrenci ve öğretim üyelerimiz koruyucu ekipmanları ile birlikte projenin TEMA Şantiyesinde saha gezisine başlamışlardır.

TEMA Şantiyesi teknik ekibi öğretim üyelerimiz ve öğrencilerimize proje hakkında kapsamlı bir bilgilendirme ve tanıtım gerçekleştirmiştir. Yapılan bilgilendirmede; metro hattının teknik nitelikleri, uzunluğu, istasyonları, etapları, zemin yapıları, zemine göre kazı çalışmaları, inşa yöntemleri gibi teknik detayların yanı sıra Tünel Sondaj Makinesinin yapısı, çalışma şekli, projede kullanım yerleri gibi detaylar da öğretim üyelerimiz ve öğrencilerimizle kapsamlı olarak paylaşılmıştır. Ayrıca TEMA şantiye sahasında tamamlanan ve aktif çalışmaya devam eden bölümler gösterilmiş, saha içerisinde bulunan ekipmanlar tanıtılarak kullanım amaçları anlatılmıştır. Genel tanıtımdan sonra teknik ekip ile birlikte şaft boşluğuna inilerek projenin ilgili teknik ekibi tarafından imalat ve yapılan kazı işlemlerini yerinde görme imkânı sağlanmıştır. Bu projedeki tünellere inşaat araçlarıyla yaklaşık 1800 metre gidilerek Tünel Sondaj Makinesi ve bu makinenin kontrol merkezi yerinde görülmüştür. Ayrıca öğretim üyeleri ve öğrenciler Tünel Sondaj Makinesinin arkasına yerleştirilen ‘panel yerleştirme’ aşamasına da tanıklık etmişlerdir.

Gezinin düzenlenmesinde emeği geçen öğretim üyelerimize ve öğrencilerimizin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt Metro İnşaatı Projesi’ndeki operasyonları detaylı olarak tecrübe etmelerini sağlayan proje yetkilileri ile IC İçtaş Teknik Ekibine teşekkür ederiz.

 

Kırklareli Üniversitesi Kariyer Merkezi Teknik Gezi

Facebook Twitter Google Plus
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt Metro inşaatı Teknik Gezisi
Danfoss Power Solutions Teknik Gezisi
TBMYO-Alkan Süt Üretim Tesisi Ziyareti
Orion Işık & Kamera Teknik Gezi
ŞİŞECAM EV EŞYASI TEKNİK GEZİ
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.