Türkiye'nin her yerinden 444 40 39 Dahili: 1032 ya da 1033
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi

Borsa İstanbul'a Teknik Gezi Düzenlendi.

18/12/2023 11:12:19 - 18/12/2023 11:12:19 - 372 Okunma

Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezimiz koordinatörlüğünde Üniversitemiz Uygulamalı Bilimler Fakültesi Finans ve Bankacılık Bölümü öğrencileri ile İstanbul İli Sarıyer İlçesi’nde faaliyet gösteren Borsa İstanbul A.Ş.’ye teknik gezi düzenlenmiştir. Öğrencilerimize Dr. Öğr. Üyesi Emre ÇEVİK eşlik etmiştir.

 

Firmanın Eğitim Uzmanı Sayın Alper AYDEN tarafından Borsa İstanbul’un tarihsel gelişimi ve grup şirketleri tanıtılarak Sermaye Piyasası hakkında teorik ve uygulamalı bilgiler verilmiştir. Aynı zamanda şirket bünyesinde hisseleri alım-satıma tabii olan kurumların hisse fiyatlarının belirlenmesindeki faktörler belirtilmiştir. Broker, emir, yatırımcı, aracı kuruluş gibi teknik terimlerin BİST bünyesinde ne gibi faaliyet gösterdikleri de öğrencilerimize tanıtılmıştır. BİST bünyesinde yer alan endekslerin (BİST100, BİST30, BİST-Sınai vb.) neleri ifade ettiği ve şirketin farklı endeks hesaplamasında danışmanlık hizmetlerinin de verildiği ilgili uzman tarafından öğrencilere aktarılmıştır.  Teknik gezi kapsamında öğrencilerimiz Sermaye Piyasası’nda danışman ve yatırımcı olma alanlarında tecrübe edinmiştir.

 

Öğrencilerimizi kabul ederek, eğitim ve uygulama alanlarına yönelik değerli bilgiler veren Sn. Alper AYDEN ve tüm çalışanlara; ayrıca öğrencilerimize eşlik eden ve gezinin düzenlenmesine katkı sunan Dr. Öğr. Üyesi Emre ÇEVİK’e teşekkürlerimizi sunarız.

Kırklareli Üniversitesi Kariyer Merkezi UBF Teknik Gezi Borsa İstanbul

Facebook Twitter Google Plus
UBF-Borsa İstanbul A.Ş.
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.