Türkiye'nin her yerinden 444 40 39 Dahili: 1032 ya da 1033
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi

Üniversitemiz İstanbul Hr Forum'a Katildi

18/12/2023 12:59:55 - 18/12/2023 12:59:55 - 484 Okunma

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi (CBİKO) tarafından ikincisi düzenlenen “İstanbul İnsan Kaynakları Forumu (İstanbul HR Forum)” 15 Aralık 2023 tarihinde İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlendi. Foruma Üniversitemizi temsilen  Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Esra BOZKANAT CERGİBOZAN katıldı.

Kamu kurumlarının, özel sektör kuruluşlarının, yerel yönetimlerin ve akademi camiasının insan kaynakları profesyonelleri ve uluslararası çatı kuruluşların temsilcilerini bir araya getiren Forum’un bu yılki teması “Toplum 5.0” (İnsan Merkezli Toplum) olarak belirlenmişti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Cevdet YILMAZ'ın teşrifleriyle yapılan açılışta CBİKO Başkanı Doç. Dr. Salim ATAY; endüstriyel devrimlere değinerek,  herkesin endüstri 5.0'i beklerken aslında dünyanın batısı dışından bir ses yükseldiğini kaydetti. Atay, "Bu ses dedi ki; endüstri 5.0 olmasın Toplum 5.0 olsun. Endüstri devrimleri teknolojiyi ön plana çıkarırken doğal olarak insan, verimlilik, kar maksimizasyonu ve standardizasyon gibi sebepler nedeniyle biraz geride kaldı. Buna bağlı olarak teknolojinin gelişimine paralel olmayan, insan yaşam standartları ortaya çıktı." diye konuştu.

Teknolojinin bir kenara atılamayacağı ama insanın da önemini vurgulayan bir yakaşım olan "Toplum 5.0" kavramına vurgu yapan Atay, "Chat GPT gibi yapay zeka ürünlerin ortaya çıktığı bu dönemde makinaların fiziksel olarak bizden daha güçlüydü ama zihinsel olarak da bizi geçtiler mi geçiyorlar mı kaygısını yaşamadık değil. Bunların tartışıldığı bu endişelerin olduğu bir zamanda bizler de 'Toplum 5.0' kavramını bu yılki temamız olarak seçmenin faydalı olacağını düşündük." ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmalarından sonra Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Atay tarafından Ulusal Staj Programında son 4 yılın birincilerine, bazı bakanlıklara ve kurum yöneticilerine ödül verildi. Forum insan kaynaklarına dair oturumlarla gün boyunca devam etti. 

İstanbul HR Forum 2023 KLÜ Kariyer Merkezi Kırklareli Üniversitesi

Facebook Twitter Google Plus
İstanbul HR Form 2023
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.