Türkiye'nin her yerinden 444 40 39 Dahili: 1032 ya da 1033
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi

Anadolu Ajansı İstanbul Bölge Müdürlüğü'ne Teknik Gezi Düzenlenmiştir.

22/01/2024 08:50:38 - 22/01/2024 08:50:38 - 90 Okunma

Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezimiz koordinatörlüğünde Üniversitemiz Pınarhisar Meslek Yüksekokulu Pazarlama ve Reklamcılık Bölümü öğrencileri ile Anadolu Ajansı İstanbul Bölge Müdürlüğü'ne teknik gezi düzenlenmiştir. Öğrencilerimize Öğr. Gör. Onur GÜNAYDIN ve Öğr. Gör. Kadir Metin AKBAŞ eşlik etmiştir.

İstanbul Haberleri Editör Yardımcısı Nurettin COŞKUN'un mihmandarlığında gerçekleşen gezide öğrencilerimiz, İstanbul Haberleri Servisi, Görüntülü Haberler Servisi, Canlı Yayınlar Servisi, Finans Servisi ve Spor Servisini ziyaret etme fırsatına sahip olmuşlardır. İstanbul Haberleri Servisi’nde Nurettin COŞKUN haberin nasıl şekillendiği, gazeteciliğin temel yapısı ve ajans haberciliği konularında öğrencilere bilgiler vermiştir. Görüntülü Haberler Servisi’nde Fotoğraf Haberleri Editör Yardımcısı Erhan SEVENLER haberde görsel kullanımı, haber fotoğrafçılığı konularında genel bir çerçeve çizmiştir. Video Haberler Şefi İlker ÖZKAP haber kameramanlığı ve haberde görüntünün önemini anlatırken Grafik Editörlüğü Grafik Tasarımcı Kemal DELİKMEN haberde grafik kullanımı ve veri görselleştirmenin önemini örnekler üzerinden anlatmıştır. Anadolu Ajansı’nın önemli foto muhabirleri İsa TERLİ ve Abdülhamit HOŞBAŞ öğrencilere fotoğraf teknikleri konusunda örnekler üzerinden bilgi paylaşımında bulunmuşlardır. Uluslararası Canlı Yayınlar Servisi Şefi Murat HALEZEROĞLU canlı yayın sürecini anlatarak öğrencilerin canlı yayın akışını tecrübe etmelerini sağlamıştır. Spor Haberleri Editörü Eyüp KARAKUŞ, spor haberciliği konusunda sporun sadece futbol ve basketboldan ibaret olmadığını vurgulayarak spor haberciliği konusundaki tecrübelerini; Finans Haberleri Müdür Yardımcısı Uğur ASLANHAN ise finans haberleri konusunda finans okuryazarlığının nemini vurgulayarak finans haberciliği ile ilgili tecrübelerini paylaşmışlardır.

Öğrencilerimizi kabul ederek, eğitim ve uygulama alanlarına yönelik değerli bilgiler veren tüm yetkililere, öğrencilerimize eşlik eden ve gezinin düzenlenmesine katkı sunan Öğr. Gör. Onur GÜNAYDIN ile Öğr. Gör. Kadir Metin AKBAŞ'a teşekkürlerimizi sunarız.

Kırklareli Üniversitesi Kariyer Merkezi PMYO Pazarlama ve Reklamcılık Teknik Gezi Anadolu Ajansı

Facebook Twitter Google Plus
PMYO-Anadolu Ajansı
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.