Türkiye'nin her yerinden 444 40 39 Dahili: 1032 ya da 1033
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi

Nato Staj Programlarina Başvuru Hakkinda

06/02/2024 10:43:14 - 06/02/2024 10:43:14 - 2476 Okunma

Milli Savunma Bakanlığı'ndan Üniversitemize gönderilen resmi yazıya göre; NATO Karargâhı bünyesindeki staj programlarına  katılan  Türk  stajyer  sayısının  artırılması ve NATO  bünyesinde  bulunan  sivil kadrolara vatandaşlarımızın kabul edilmesinin sağlanması hedeflenmektedir. Bunun, ülke olarak görünürlüğümüzün ve milli tezlerimizin desteklenmesi açısından  büyük  önem  arz  ifade edilmektedir.


NATO, üniversite eğitimlerinin üçüncü yılında olan başvuru sahiplerine veya lisans/yüksek lisans programından yeni mezun olanlara altı aylık staj imkanı sunmaktadır. Stajlar geniş bir uzmanlık ve beceri yelpazesine uygulanmakta ve siyasi işler, savunma ve güvenlik, inovasyon, operasyonlar, iletişim,  insan kaynakları, finans, bilim ve teknoloji ile altyapı ve tesisler gibi alanlarda fırsatlar sunmaktadır.

Stajlar,  Belçika'daki NATO Genel Merkezi'nde Brüksel'de gerçekleştirilmektedir. 

NATO Staj Programının Temel Hedefleri

- Stajyerlere NATO topluluğundan öğrenme ve Örgütü daha yakından tanıma fırsatı sağlamak.
- Stajyerlerin teorik ve teknik bilgilerini pratiğe aktarabilmelerini sağlamak
- Çeşitliliği olan bir iş gücü yaratılmasına katkıda bulunmak.
- Üye ülkelerde NATO bilgi ve anlayışını genişletmek.


NATO stajına başvurmak için başvuru tarihinde aşağıdaki kriterleri yerine getirmelisiniz:

Yaş: 21+
Uyruğu: NATO üyesi bir ülkenin vatandaşı olmak
Eğitim durumu: En az iki yıllık üniversiteyi tamamlamış ve üçüncü yıla kaydolmuş VEYA en yüksek derecenizi bir yıldan daha kısa bir süre önce almış olmak. 
Diller: İki resmi NATO dilinden birinde yeterlilik: İngilizce veya Fransızca. Diğer dilleri bilmek de belirli pozisyonlar için tercih sebebi olarak değerlendirilebilir. 

Tazminatlar ve kazançlar

Staj harcı :
NATO tarafından finanse edilen program aracılığıyla 2024 staj kontenjanlarından birine seçilirseniz, aylık 1.235 Euro tutarında maaş alacaksınız.
Seyahat :
Staj Ofisi başlangıç ​​tarihinizi onayladıktan sonra, size  gidiş-dönüş ekonomi tarifesi üzerinden 1.200 Euro'ya kadar ön ödemeli bir uçak/tren bileti verilecektir. Brüksel'e araba ile seyahat ediyorsanız bu masraflar size geri ödenecektir.
İzin :
Altı aylık staj döneminiz boyunca 15 gün ücretli izin hakkınız olacaktır.
Kurum içi eğitim :
Staj sırasında,  NATO'nun faaliyetleri ve yapısı hakkında genel bir bakış sağlamak için bir oryantasyon programına ve aylık brifinglere katılacaksınız. 


NATO çeşitlilik ve katılıma kendini adamıştır kariyer fırsatlarına eşit erişim sağlamaya çalışmaktadır. NATO tüm üye ülkelerden başvuruları memnuniyetle karşılıyor ve kadınların başvuru yapmasını teşvik ediyor.
 

Daha detaylı bilgi için NATO'nun web sitesini (www.nato.int) ziyaret edebilirsiniz. 

NATO STAJ PROGRAMLARI Kırklareli Üniversitesi Kariyer Merkezi

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.