Türkiye'nin her yerinden 444 40 39 Dahili: 1032 ya da 1033
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi

Tbmm, Türkiye Adalet Akademisi Ve Anayasa Mahkemesi'ne Teknik Gezi Düzenlendi.

27/02/2024 11:35:14 - 27/02/2024 11:35:14 - 152 Okunma

Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezimiz koordinatörlüğünde, Üniversitemiz Hukuk Fakültesi öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen teknik gezi,  Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün anıt mezarının bulunduğu Anıtkabir ziyareti ile başlamış olup akabinde İsmet İnönü Lahiti’ni ve ardından Atatürk Mozolesi’ni ziyaret ile devam etmiştir.

 

Akabinde, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin yasama faaliyetlerinin gerçekleştiği Genel Kurul salonu ziyaret edilerek uygulamaya dair bilgi alınmıştır. Ayrıca Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin tarihçesi ve mimarisi hakkında bilgi edinilmiştir.

 

Ankara gezisine, Türkiye Adalet Akademisi ile devam edilmiştir. Türkiye Adalet Akademisi Öğretim Görevlisi (Hakim – Savcı) Ersel Aslan’ın değerli sunumu sayesinde, Hakim ve Cumhuriyet Savcısı olmak isteyen tüm öğrencilerimiz, Kurum bünyesinde verilen mesleki eğitim ve staj sürecine ilişkin tüm sorularına sunum kapsamında yanıt bulabilmişlerdir.

 

Son olarak, Anayasa Mahkemesi Yüce Divan Salonu’nun atmosferinde katıldığımız Anayasa Mahkemesi Basın Müşavirliği’nde görevli (Avukat) Seyit Güvenli tarafından gerçekleştirilen sunum ile Anayasa Mahkemesi’nin görev ve yetkileri hakkında bilgi verilmiş, Anayasa Mahkemesi Müzesi’nin ziyaretiyle gezi tamamlanmıştır.

 

Gezinin düzenlenmesinde emeği geçen bölüm öğretim üyelerimize ve öğrencilerimizin tecrübe edinmelerini sağlayan tüm yetkililere teşekkür ederiz.

Kırklareli Üniversitesi Kariyer Merkezi Hukuk Fakültesi teknik gezi Ankara

Facebook Twitter Google Plus
Hukuk
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.