Türkiye'nin her yerinden 444 40 39 Dahili: 1032 ya da 1033
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi
26/06/2024 10:00:01 - 26/06/2024 10:00:01 - 338 Okunma

Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezimiz koordinatörlüğünde Üniversitemiz Uygulamalı Bilimler Fakültesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik öğrencileri ile Tekirdağ İli Süleymanpaşa İlçesinde faaliyet gösteren Asyaport Liman A.Ş.’ye teknik gezi gerçekleştirilmiştir.

 

İşletme ziyareti, Asyaport Limanı Planlama Uzmanı Sn. Buse DÖLARSLAN’ın nezaretinde Asyaport Limanının fiziksel turu ile başlamıştır. Liman dâhilinde yükleme-boşaltma işlemi yapılan alanlar, teknik ve altyapı çalışmalarının yürütüldüğü kısımlar gezilmiş; bu alanlar hakkında uzman personel tarafından bilgi alınmıştır. Bu sayede, bir liman işletmesinin barındırdığı yapılar, araçlar ve bu yerlerde gerçekleştirilen işlemler ve faaliyetler konusunda bilgi sahibi olunulmuştur.

 

Gezinin ikinci aşamasında Asyaport Yönetim Binasında uzmanımız tarafından yapılan sunum ile Asyaport Limanının tarihçesi, teknik kapasitesi, faaliyet alanları ve sektör dahilindeki verileri anlatılmıştır. Bu sayede, Türkiye’nin önde gelen limanlarından birinin çalışma sistemi ve faaliyet planlaması hakkında bilgi sahibi olunulmuştur. Sunum, Asyaport’ta kariyer imkânları ve liman işletmelerinde kariyer yolculuğu hakkında bilgilerin anlatılması ile beraber öğrencilerimizin uzmanımızla gerçekleştirdiği soru cevap kısmı ile son bulmuştur. Teknik gezimiz dahilinde öğrencilerimiz; liman işletmeciliği, limanlarda gerçekleştirilen lojistik ve teknik faaliyetler, liman işletmelerinde kariyer ilerlemesi hakkında tecrübe sahibi olmuşlardır. 

 

Teknik gezide emeği geçen Prof. Dr. Serap İNCAZ ve Arş. Gör. Eren AYDIN ile Asyaport İnsan Kaynakları Takım Lideri Sn. Dr. Seçkin Gün ve Planlama Uzmanı Sn. Buse DÖLARSLAN'a teşekkür ederiz

 

 

Kırklareli Üniversitesi Kariyer Merkezi Uygulamalı Bilimler Fakültesi UTL Asyaport Teknik Gezi

Facebook Twitter Google Plus
UBF-Asyaport
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.